TOMOS ODLAZI U ISTORIJU? Radnici čuvene firme najpoznatijih motora na Balkanu traže STEČAJ
Tomos su vozili mnogi, Foto: Twitter printscreen

SIMBOL JUGE

TOMOS ODLAZI U ISTORIJU? Radnici čuvene firme najpoznatijih motora na Balkanu traže STEČAJ

Predstavnik sindikata Tomosa Sašo Ristič je za slovenačku TV izjavio da mu je žao što se to dešava kompaniji koja ima dugu tradiciju i svetski priznati brend

Objavljeno:

Slovenačka fabrika motora "Tomos" uskoro će otići u stečaj, javlja RTV Slovenija.

Radnici firme su predlog o stečaju uputili prošle nedelje zato što nisu primali plate, doprinose, naknade i u nekim slučajevima ni solidarnu pomoć.

Fabriku, čije je sedište u Kopru, pre tri godine kupio je Iztok Pikl, koji je tada najavio oživljavanje proizvodenje, ali su se problemi od tada samo gomilali, prenose slovenački mediji.

Poslednjih meseci, kako prenosi RTV SLO, osim neisplaćenih plata, kompanija je prestala da plaća dobavljače, a račun firme je bio blokiran.

Predstavnik sindikata Tomosa Sašo Ristič je za slovenačku TV izjavio da mu je žao što se to dešava kompaniji koja ima dugu tradiciju i svetski priznati brend.

Za pola veka postojanja, sa proizvodnih traka sišlo je pedesetak modela, u proseku jedan godišnje.Bez obzira na to što je na popisu pedeset modela zaista ih ima mnogo manje: svi Tomosovi mopedi mogu se svesti svega na četiri tipa: "poštarski", "radnički", "momački" i "dečji".

bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.