Slovenci SLEPOM ČOVEKU ponudili radno mesto VOZAČA AUTOBUSA!
Slep čovek, ilustracija, Foto: Shutterstock

MORBIDNO

Slovenci SLEPOM ČOVEKU ponudili radno mesto VOZAČA AUTOBUSA!

"Shvatam da službenici u zavodu rade svoj posao i rutinski šalju obaveštenja o raspoloživim radnim mestima jer moraju da ispune svoje kvote"

Objavljeno:

Sebastijan Kamenik iz Celja kazao je za televizijsku stanicu POP-TV da je u mladosti stvarno imao želju da postane vozač autobusa. Ta mu se želja, eto, gotovo i ostvarila.

- Nazovite to tragikomičnim ili morbidnim slučajem, kako hoćete - kazao je on, prenosi Hina.

Shvatam da službenici u zavodu rade svoj posao i rutinski šalju obaveštenja o raspoloživim radnim mestima jer moraju da ispune svoje kvote. Ali, bilo bi logično da onaj koji distribuira ponude šalje samo one koje su adekvatne za pojedinu osobu - kazao je Kamenik.

Autobus, ilustracija
Autobus, ilustracija foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Dodao je da za nezaposlene invalidne osobe s hendikepom ionako imaju sve podatke o njihovim radnim sposobnostima i posebnog savetnika za tu kategoriju.

Kamenik kaže da njegov slučaj nije jedini. Nakon što je sa svojom pričom izašao u javnost, javile su mu se i neke druge slabovide ili slepe kolege s berze, tvrdeći kako su porukama preko telefona ili pismenim obaveštenjima na kućne adrese pozivani na razgovore za radna mesta u pilani, mesari, pa čak i u vojsci.

Bonus video Aleksandar je za 365 dana pročitao 300 knjiga

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.