SVE JE KAO PRED RASPAD JUGOSLAVIJE: Evo kako Slovenci gledaju na frku u regionu

POVRATAK U PROŠLOST

SVE JE KAO PRED RASPAD JUGOSLAVIJE: Evo kako Slovenci gledaju na frku u regionu

Nakon što su slovenački političari uputili kritike na račun premijera Zorana Milanoića, mediji u Sloveniji preplavljeni naslovima o aktuelnoj temi
Objavljeno: 15:50h

Slovenački dnevni listovi su najpre preneli da bi svojevrsni trgovinski rat Beograda i Zagreba, mogao da destabilizuje ceo region. Mariborski dnevni list "Večer", preneo je da spor oko usmeravanja migranata ka Hrvatskoj i Sloveniji, podseća na vreme pre raspada Jugoslavije, jer su se i tada prvo desile trgovačke blokade između republika, a posle su se začuli ratni bubnjevi, pa je usledio prekid svih veza.

Ljubljansko "Delo", vodeći dnevni list u Sloveniji, danas je ponovo komentarisao trenutnu situaciju, za koju krive premijera Milanovića, posmatrajući sve iz ugla skorašnjih izbora za Hrvatski Sabor, i čime je proces pomirenja vraćen na sam poćetak. -Milanović sebi zbog izbora ne može da dopusti poraz u odmeravanju s Vučićem, a to mu je najlakše zaoštravanjem politike prema Beogradu i dokazivanjem da je levičar s jakom desnicom - navodi "Delo", a pored toga tvrde da je spreman da se posvađa sa Evropom, - kako bi se dodvorio euroskeptičnim biračima-. Slovenački zvaničnici su još jednom juče izrazili zabrinutost zbog situacije u regionu, a šef diplomatije Slovenije Karl Erjavec, kako navodi STA, rekao - da se uočava da predizborno vreme u Hrvatskoj vodi ka nekim iracionalnim aktima Hrvatske -. (Espreso.co.rs/Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.