OVAJ DEČAK JE POSTAO HEROJ POPLAVA U SLOVENIJI: Izuo je cipele i dao bolesnoj devojčici (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Društvo Viljem Julijan

svaka mu čast!

OVAJ DEČAK JE POSTAO HEROJ POPLAVA U SLOVENIJI: Izuo je cipele i dao bolesnoj devojčici (FOTO)

Mala Nikita Pečovnik napustila je svoju sobu bosa

Objavljeno:

Naizgled normalan kišni dan pretvorio se u najgoru noćnu moru za porodicu Pečovnik iz Malog Braslovča u Sloveniji, kao i za mnoge porodice širom te zemlje. Miha i Ivana su prvo primetili da je poplavljeno susedno dvorište, a potom se voda neverovatnom brzinom podigla za više od dva metra.

U tim dramatičnim trenucima, plašili su se najviše za život svoje šestogodišnje ćerke, Nikite, slatke devojčice sa smrtonosnom i retkom bolešću, koja u potpunosti remeti njen razvoj.

- Nismo imali gde, kuća je pola drvena, pola zidana, a zbog ćerke sa posebnim potrebama plašili smo se kako će reagovati na vodu koja nadolazi- kaže Miha Pečovnik za "24ur" .

Pozvali su vatrogasce, koji su se odmah pojavili. Porodica Pečovnik popela se na čamac kroz prozor. Nakon toga, za samo tri sata sve što su imali odnela je voda.

Mala Nikita Pečovnik napustila je svoju sobu bosa. Kada je tu tužnu scenu video dečak koji je bio u holu gde su ih odveli vatrogasci, izuo je cipele i dao ih devojčici.

- Ovu scenu nikada u životu neću zaboraviti - priseća se Nikitina majka Ivana Pečovnik, za "24ur". A takva solidarnost je jedino što im u ovom trenutku daje nadu.

Od kuće ove porodice ostali su samo goli zidovi, nekoliko fotografija, mnogo bola i straha za budućnost. Ne žele da mole, ali znaju da bez pomoći drugih neće uspeti. Posle strahotnih poplava u Sloveniji, opština je porodici obezbedila krov nad glavom, a dobri ljudi se ovih dana brinu da Nikiti narednih dana ništa ne fali.

- Javili su nam se i iz firme za pelene za decu sa posebnim potrebama da nam pošalju pelene, jer smo i mi ostali bez toga - priča Nikitin otac sa suzama u očima.

Ipak za novi početak biće potrebna mnogo veća pomoć, jer im je umesto doma ostalo trideset hiljada evra kredita. Donacije za porodicu tako se prikupljaju u Društvu Viljem Julijan.

Bonus video:

00:22

Užice posle poplava

(Espreso/Blic/24ur)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.