ZBOG NEVREMENA SLOVENIJA NEĆE IMATI MIRA! Očekuju ih OZBILJNE nepogode, vojska u STANJU PRIPRAVNOSTI
Nevreme, Foto: Printscreen/Instagram/192

opasnost?

ZBOG NEVREMENA SLOVENIJA NEĆE IMATI MIRA! Očekuju ih OZBILJNE nepogode, vojska u STANJU PRIPRAVNOSTI

Od večeras, pa sve do subote ujutro, nad Slovenijom će se formirati pojasevi obilne kiše

Objavljeno:

Služba civilne zaštite Slovenije, uoči za večeras najavljenog početka nevremena, izdala je naredbu kojom se ceo njen sistem stavlja u stanje pripravnosti, uključujući i vojsku.

“Svrha toga je da što pre mogu da reaguju i pomognu opštinama. Skladišta opreme i materijala su puna ako nešto ponestane“, poručio je zapovednik civilne zaštite Srečko Šestan.

Od večeras, pa sve do subote ujutro, nad Slovenijom će se formirati pojasevi obilne kiše, a padavine će jačati na gorskim barijerama zapadne i južne Slovenije i nad Gorskim kotarom. Vetar će potom obilne padavine nositi i nad centralnom i istočnom Slovenijom, prenosi Index.hr.

Nevreme
Nevremefoto: Printscreen/Twitter/@EarthUncutTV

Portal navodi da je severnu stranu Alpa već zapljusnuo osetno hladniji vazduh, koji će se narednih dana postepeno spuštati i u slovenačke krajeve, a da se većina padavina očekuje večeras, pa do subote ujutro.

U saopštenju slovenačkog Ministarstva životne okoline, navodi se da postoji mogućnost i da u toku večerui dođe do izlivanja manjih reka u severnoj i centralnoj Sloveniji, a tokom noći između petka i subote i poplave reka u podravju, pomurju, posavju, u porečju Savinje i Krke, Kupe i na širem području centralne Slovenije.

“Reke na istoku zemlje već sada imaju tri puta veći protok od uobičajenog, pa će one snažno porasti, naročito u noći između četvrtka i petka“, poručio je zvaničnik ministarstva Janez Polajnar.

Bonus video:

00:52

Nevreme u Kraljevu

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.