SITUACIJA U MARIJUPOLJU "KATASTROFALNA": Potpredsednica ukrajinske Vlade o humanitarnim koridorima
Ukrajina, Foto: Profimedia

užas

SITUACIJA U MARIJUPOLJU "KATASTROFALNA": Potpredsednica ukrajinske Vlade o humanitarnim koridorima

Portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko izjavio je ranije danas da su ruske snage granatirale puteve za evakuaciju

Objavljeno:

Ukrajinske vlasti ni danas nisu bile u mogućnosti da evakuišu civile iz grada Mariupolja na jugu Ukrajine, rekla je potpredsednica Vlade Ukrajine Irina Vereščuk, opisujući humanitarnu situaciju u opkoljenom gradu kao "katastrofalnu".

- Humanitarni koridori iz Mariupolja koje nudi Rusija i koji vode do ruske ili beloruske teritorije su neprihvatljivi - rekla je ona na brifingu za novinare, prenosi Rojters.

Portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko izjavio je ranije danas da su ruske snage granatirale puteve za evakuaciju civila iz opkoljenog Mariupolja, ističući da je time prekršen sporazum o prekidu vatre.

1 / 5 Foto: Profimedia

On je na Tviteru objavio da je osam kamiona i 30 autobusa spremno da isporuči humanitarnu pomoć u Mariupolj i evakuiše civile u Zaporožje.

- Pritisak na Rusiju mora da se pojača kako bi ispunila svoje obaveze - poručio je portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.