UKRAJINCI TVRDE DA SU OBORILI RUSKI VOJNI AVION: Od njega je ostala samo VATRENA LOPTA (FOTO)
Ukrajina, Foto: GROUND FORCES OF UKRAINE

RATNO STANJE

UKRAJINCI TVRDE DA SU OBORILI RUSKI VOJNI AVION: Od njega je ostala samo VATRENA LOPTA (FOTO)

Kasnije je oboren još jedan ruski avion, rekao je komandant ukrajinskih snaga general Valerij Žaluzni

Objavljeno:

Ruska invazija na Ukrajinu traje već dve nedelje, a na udaru su mnogi gradovi, uključujući Harkov na samom istoku zemlje.

Tamo se vode žestoke borbe, a Ukrajinci su objavili da su oborili ruski vojni avion.

Dve fotografije pokazuju vatrenu loptu za koju Ukrajinci tvrde da je ruski avion u plamenu, prenosi kijevski Indipendent.

1 / 2 Foto: GROUND FORCES OF UKRAINE

Kasnije je oboren još jedan ruski avion, rekao je komandant ukrajinskih snaga general Valerij Žaluzni.

Podsetimo, u nekoliko ukrajinskih gradova situacija je veoma teška, a najgore je u Mariupolju, gradu pod ruskom opsadom na jugoistoku Ukrajine koji se nalazi na strateški važnom području, a Rusija želi da ga osvoji kako bi spojila svoje trupe na jugu i istoku. Stanovnici su pod stalnom artiljerijskom vatrom, a mnogi više nemaju pristup vodi i hrani. Leševi su na ulicama, niko ne može da ih pokupi zbog stalnog bombardovanja.

1 / 11 Foto: Profimedia

Iako Rusija poriče da je granatirala civilne ciljeve, Ukrajinci na terenu kažu drugačije. - Napadaju bolnice kao i sve drugo, nije ih briga - rekao je za Bi-Bi-Si doktor Oleg Revko iz grada Černihiva.

- Nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti. Kaznićemo svakog zločinca - rekao je ukrajinski lider Volodimir Zelenski nakon što su ruske granate ubile čitavu četvoročlanu porodicu koja je bežala iz Irpina, grada severno od Kijeva.

1 / 4 Foto: Profimedia

Rusija je poslala skoro sve trupe okupljene u Ukrajini poslednjih meseci na granici između dve zemlje, ocenio je u ponedeljak Pentagon, šaljući 500 dodatnih vojnika u Evropu da pojača bezbednost NATO-a.

Ruski predsednik Vladimir Putin do sada je rasporedio skoro ceo kontingent od više od 150.000 vojnika u Ukrajini, rekao je u ponedeljak visoki zvaničnik američke odbrane. Kako se ruske operacije intenziviraju, civili su sve više pogođeni, a Moskva sada nastoji da „regrutuje” strane borce, uključujući Sirijce.

1 / 4 Foto: Profimedia

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.