Haos u Istanbulu: Dve eksplozije kod stadiona, meta policija, 29 mrtvih ! (FOTO)(VIDEO)
Foto: Fonetap

AUTO BOMBA

Haos u Istanbulu: Dve eksplozije kod stadiona, meta policija, 29 mrtvih ! (FOTO)(VIDEO)

Na fotografijama i snimcima objavljenim na društevnim mrežama može se videti dim iz velike daljine
Objavljeno: 09:07h

Najmanje 29 osoba je poginulo, a još 166 je ranjeno u dve eksplozije koje su odjeknule kod stadiona fudbalskog kluba “Bešiktaš“ u Istanbulu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na licu mesta je policija i ekipe Hitne pomoći, a "Raša tudej" navodi da je došlo i do pucnjave.

Turska tv stanica NTV je navela da je u pitanju eksplozija automobila-bombe i da je meta bio autobus sa pripadnicima policije za razbijanje demonstracija, prenosi Rojters. Eksplozije su odjeknule dva sata posle okončanja utakmice.

Desetoro ljudi je uhapšeno na osnovu podataka iz detoniranog vozila, prenose agencije. Prvo je eksplodirao automobil bomba minut kasnije se razneo bombaš samoubica, rekao je ministar, prenosi Rojters. Prema njegovim rečima, 17 povređenih je u operacionoj sali a još šestoro je na intenzivnoj nezi.

Turski ministar unutrašnjih poslova je izjavio da zasad nema informacija da li ima poginulih i da prve informacije upućuju da su ranjeni policajci.

AP navodi da su odjeknule dve eksplozije i prenosi izjave svedoka da se i čuje pucnjava, što ukazuje i na oružani napad na policiju.

Na fotografijama i snimcima objavljenim na društevnim mrežama može se videti dim iz velike daljine.

Samoubilački napad izveden je u parku u blizini stadiona fudbalskog kluba Bešiktarš, dok je automobil bomba eksplodirala ispred stadiona, rekao je Sojlu, nazivajući napad "okrutnom zaverom". Turska tv stanica NTV je navela da su posle eksplozija bezbednosne snage detonirale sumnjivi paket ispred stadiona, preneo je Rojters. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je u Istanbulu izvršen teroristički napad i da je cilj napadača bio da izazovu što veći broj žrtava, dok je ministar saobraćaja Ahmet Arslan objavio je na Tviteru da je u pitanju bio teroristički napad.

(Espreso.co.rs / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.