ZAMRZNUTA IMOVINA PUTINOVOG NAJBLIŽEG PRIJATELJA: Pogledajte kako izgleda SKUPOCENA vila MILIJARDERA (FOTO)
Putin i Ušmanov, Foto: Profimedia

SANKCIJE

ZAMRZNUTA IMOVINA PUTINOVOG NAJBLIŽEG PRIJATELJA: Pogledajte kako izgleda SKUPOCENA vila MILIJARDERA (FOTO)

Ministarka inostranih poslova Liz Trus juče je Ušmanova kao i oligarha Igora Šuvalova stavila na listu sankcija Velike Britanije

Objavljeno:

Nakon što je Rusija napala Ukrajinu, Zapad je uveo sankcije Moskvi i celoj zemlji, bankama i pojedincima, a nisu pošteđeni ni najbogatiji.

Tako je i "najbogatijem čoveku Rusije", Ališeru Ušmanovu, vlada Velike Britanije zamrznula imovinu, uključujući imanje vredno 210 miliona funti.

Ministarka inostranih poslova Liz Trus juče je Ušmanova kao i oligarha Igora Šuvalova stavila na listu sankcija Velike Britanije. Kao rezultat toga, i jednom i drugom će biti potpuno zamrznuta imovina, a suočiće se i sa zabranom putovanja.

1 / 4 Foto: Profimedia

U slučaju Ušmanova, ta sredstva su prilično neverovatna.

Milijarder se obogatio na plastičnim kesama i jedan je od najbližih prijatelja Vladimira Putina.

1 / 7 Foto: Profimedia

Posedovao je akcije u Arsenalu između 2007. i 2018. godine. Poseduje privatni avion Erbas A340 vredan 150 miliona funti, a donedavno je bio vlasnik i jahte Dilbar koja vredi 588 miliona dolara.

Ališer Ušmanov
foto: Profimedia

Evropska Unija je u ponedeljak uvela sankcije Ušmanovu, a nemačke vlasti su u utorak zaplenile njegovu skupocenu jahtu koja se još od oktobra nalazi u brodogradilištu u Hamburgu, zbog renoviranja.

Kao što je moderno da ruski oligarsi rade, Usmanov je mnogo investirao u otmene engleske kuće i sada se može pohvaliti nekretninom vrednom 210 miliona funti.

1 / 4 Foto: Profimedia

Od 2004. godine, 68-godišnji tajkun je vlasnik Saton Plejsa, kuće u srcu Sarija, koja se nalazi na imanju od 300 hektara.

U Londonu, Ušmanov živi u vili Bičvud Haus koju je kupio po ceni od 48 miliona funti 2008 godine.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.