"NEKO U RUSIJI MORA DA PRISKOČI I DA UBIJE OVOG TIPA": Ovaj čovek je upravo JAVNO PRETIO PUTINU (FOTO)
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE, Profimedia

PRETNJA

"NEKO U RUSIJI MORA DA PRISKOČI I DA UBIJE OVOG TIPA": Ovaj čovek je upravo JAVNO PRETIO PUTINU (FOTO)

Ukrajina kaže da je najmanje 350 civila ubijeno otkako je Putin pokrenuo invaziju prošle nedelje, a više od milion je pobeglo iz zemlje. Moskva tvrdi da ne gađa civilna područja

Objavljeno: 09:08h

Dok čivat svet i svi svetski lider biraju reči za dešavanja u Ukrajini, viši američki senator Lindzi Grejem skandaloznom izjavom je pozvao "nekoga u Rusiji" da ubije predsednika Vladimira Putina u televizijskom intervjuu u četvrtak uveče.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti putem ovog LINKA.

"Kako se ovo završava? Neko u Rusiji mora da priskoči... i da ubije ovog tipa", rekao je senator voditelju Foks njuza Šonu Henitiju. Ponovio je poziv kasnije u nizu tvitova, rekavši "jedini ljudi koji ovo mogu da poprave su ruski narod".

"Ima li Bruta u Rusiji?" upitao je senator, misleći na jednog od ubica rimskog vladara Julija Cezara. Bivši predsednički kandidat se takođe zapitao da li u ruskoj vojsci postoji "uspešniji pukovnik Štaufenberg", aludirajući na nemačkog oficira čija bomba nije uspela da ubije Adolfa Hitlera 1944. godine. "Učinili biste svojoj zemlji i svetu veliku uslugu", dodao je on.

1 / 2 Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE, Profimedia

Senator, koji je služio u Kongresu više od dvadeset godina i povremeno je bio blizak saveznik bivšem predsedniku Donaldu Trampu, ranije je tokom dana predstavio rezoluciju kojom osuđuje ruskog predsednika i njegove vojne komandante za činjenje "ratnih zločina" i "zločine protiv čovečnosti".

Ukrajina kaže da je najmanje 350 civila ubijeno otkako je Putin pokrenuo invaziju prošle nedelje, a više od milion je pobeglo iz zemlje. Moskva tvrdi da ne gađa civilna područja.

1 / 13 Foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.