ČLANICA MISIJE OEBS-a POGINULA U BOMBARDOVANJU HARKOVA: Kupovala namirnice za svoju porodicu
Ilustracija, Foto: Profimedia

ogromna tuga

ČLANICA MISIJE OEBS-a POGINULA U BOMBARDOVANJU HARKOVA: Kupovala namirnice za svoju porodicu

Organizacija, koja je nedavno naložila odlazak svoje posmatračke misije zbog sukoba, osudila je intenzivno bombardovanje gradova u kojima stradaju civili i pozvala Rusiju da prekine sukob i "uključi se u smislen dijalog"

Objavljeno:

Ukrajinska članica misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) poginula je tokom ruskog bombardovanja Harkova, saopštila je sinoć ta organizacija.

"Marina Fenina, lokalna članica Specijalne posmatračke misije OEBS-a u Ukrajini poginula je u bombardovanju Harkova u utorak, 1. marta, prilikom nabavke namirnica za svoju porodicu u gradu koji je postao ratna zona", navodi se u saopštenju.

1 / 16 Foto: Profimedia

Organizacija, koja je nedavno naložila odlazak svoje posmatračke misije zbog sukoba, osudila je intenzivno bombardovanje gradova u kojima stradaju civili i pozvala Rusiju da prekine sukob i "uključi se u smislen dijalog".

Rusija je 24. februara rano ujutro pokrenula napad na Ukrajinu. Rusku operaciju je osudila medjunarodna zajednica, a zapadne zemlje su kao odgovor uvele ekonomske sankcije Moskvi.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.