BAJDEN IZNEO STAV O NUKLEARNOM RATU: Kada su ga NOVINARI pitali da li se plaši toga - rekao je samo 2 REČI!
Bajden i Putin, Foto: Printscreen/youtube

odgovorio

BAJDEN IZNEO STAV O NUKLEARNOM RATU: Kada su ga NOVINARI pitali da li se plaši toga - rekao je samo 2 REČI!

Pitanje je došlo u spontanom trenutku dok su Bajden i prva dama Džil Bajden šetali pored grupe novinara u ponedeljak tokom događaja u Beloj kući

Objavljeno: 08:23h

Džo Bajden novinarima odgovorio na pitanja o nuklearnom ratu, izneo je jasan stav.

Negirao je da Amerikanci imaju bilo kakav razlog da budu zabrinuti zbog rizika od sukoba. Odbacio je sumnje da će stanje u Ukrajini da dovede do nuklearnog rata.

Na pitanje novinara da li Amerikanci treba da budu zabrinuti zbog nuklearnog rata, Bajden je kratko odgovorio: „Ne“.

Pitanje je došlo u spontanom trenutku dok su Bajden i prva dama Džil Bajden šetali pored grupe novinara u ponedeljak tokom događaja u Beloj kući.

1 / 16 Foto: Youtube / CNN printescreen

Takođe, danas je sekretarka za stampu Bele kuće Džen Psaki izjavila da predsednik SAD Džozef Bajden neće slati američke trupe u Ukrajinu da se bore sa Rusijom.

''Predsednik je bio vrlo jasan kada je rekao da neće da šalje trupe u Ukrajinu da se bore sa Rusijom'', rekla je Psaki novinarima, preneo je TASS.

Ona je dodala i da bi uspostavljanje zone zabrane letenja iznad Ukrajine od strane američke administracije dovelo do direktnog sukoba sa Rusijom.

Podsetimo, Ruski predsednik Vladimir Putin stavio je u nedelju nuklearno oružje u stanje najviše pripravnosti. Moskva je saopštila da je taj potez napravljen barem delimično kao odgovor na komentare britanske ministarke spoljnih poslova Liz Trus, koja je za Skaj njuz rekla da će druge zemlje istočne Evrope biti ugrožene, ukoliko Putin ne bude zaustavljen u Ukrajini, što će dovesti do sukoba sa NATO-om.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.