BELA KUĆA SAOPŠTILA VAŽNE INFORMACIJE, TIČU SE NAJNOVIJIH DEŠAVANJA NA ISTOKU EVROPE!
Bela kuća, Foto: Profimedia

VAŽNE TEME

BELA KUĆA SAOPŠTILA VAŽNE INFORMACIJE, TIČU SE NAJNOVIJIH DEŠAVANJA NA ISTOKU EVROPE!

Ruske kopnene, vazdušne i podmorničke snage za nuklearno odvraćanje počele su dežurstvo u pripravnosti sa pojačanim osobljem, obavestio je predsednika Putina ministar odbrane Sergej Šojgu

Objavljeno: 17:53h

Bela kuća saopštila je da SAD nemaju razlog da menjaju nivo pripravnosti nuklearnih snaga nakon odluke ruskog predsednika Vladimira Putina.

1 / 6 Foto: Twitter/Belarus MFA, EPA / STEPAN FRANKO, Profimedia

- Nismo promenili sopstvena upozorenja i nismo promenili sopstvenu procenu na tom planu, ali takođe moramo da budemo veoma jasni u pogledu njegove sopstvene upotrebe pretnji - rekla je portparolka Bele kuće Džen Psaki za MSNBC.

Podsetimo, Putin je juče naredio da se snage nuklearnog odvraćanja stave u viši stepen pripravnosti.

Ruske kopnene, vazdušne i podmorničke snage za nuklearno odvraćanje počele su dežurstvo u pripravnosti sa pojačanim osobljem, obavestio je predsednika Putina ministar odbrane Sergej Šojgu.

Putin je zatražio od Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova da u nedelju stave strateška sredstva odvraćanja ruskih oružanih snaga na "režim specijalnog borbenog dežurstva". Predsednik je naredio da se primeni status povećane pripravnosti nakon što je optužio "najviše zvaničnike vodećih zemalja NATO-a" da se prepuštaju "davanju agresivnih izjava o našoj zemlji".

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.