BORI SE SA LEUKEMIJOM, KORONU PRELEŽAO BEZBROJ PUTA: "Spao na 50 kilograma zbog bolesti"
Ilustracija, Foto: Profimedia

ženska verzija kovida

BORI SE SA LEUKEMIJOM, KORONU PRELEŽAO BEZBROJ PUTA: "Spao na 50 kilograma zbog bolesti"

Više od 440 dana porodica sa njim komunicira jedino kroz prozor, od toga devet meseci u bolnici, a nakon toga u njegovoj kući

Objavljeno:

U Turskoj živi najpozitivniji čovek. Nažalost, ne prema naravi, već na osnovu korona testa. Muzafer je pozitivan već 14 meseci, odnosno na 78 uzastopnih testova. Muzafer boluje i od leukemije, pa mu svako slabljenje imuniteta teško pada. Kada se prvi puta zarazio korona virusom spao je na svega 50 kilograma. Iako je njegovo zdravstveno stanje više nego alarmantno, ovaj 56-godišnjak već zbija šale na svoj račun jer ni sam ne može da veruje šta ga je sve snašlo.

- Ovo je valjda ženska verzija kovida jer je opsednuta mnome. Tu ima i topli dom jer sam ja velikog srca - našalio se Muzafer.

1 / 6 Foto: RINA

Kad se prvi puta zarazio koronavirusom, mislio je da će umreti. Spao je na svega 50 kilograma, prenosi "Dnevnik.hr".

- Došli smo do tačke kad će bolest ili nestati ili ide sa mnom u grob, drugog leka nema - objasnio je.

Više od 440 dana porodica sa njim komunicira jedino kroz prozor, od toga devet meseci u bolnici, a nakon toga u njegovoj kući. Teško mu je zbog unuka koji, umesto igre s dedom, dobija samo obećanja.

"Moj otac je pozitivna osoba"

- Moj otac je pozitivna osoba. Toliko smo govorili o njegovoj pozitivnosti da je postao i pozitivan na kovid, a ne može da se vrati na negativno - rekao je njegov sin Gokhan.

Imunokompromitovani pacijenti u riziku su od produžene kovid infekcije. Jedan od četvoro obolelih od leukemije ne proizvodi antitela ni nakon dve doze vakcine, objasnio je doktor Kagri Buke.

- Ne možemo sa sigurnošću da kažemo da li je virus još aktivan ili ne, ali postoji 99% šansi da nije aktivan, a time ni zarazan - rekao je doktor.

Bilo kako bilo, dok je test pozitivan Muzafer ne može da se vakciniše.

Ipak, njemu ništa ne pada toliko teško, ali kaže da bi mu dobro došle blaže mere samoizolacije.

(Espreso / Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.