AMERIČKA EKONOMIJA PRVA ŽRTVA SANKCIJA PROTIV RUSIJE, BAJDEN PORUČIO: "Ovo je kritično za mene" (VIDEO)
Bajden, Foto: Profimedia

kriza u ukrajini i njene posledice

AMERIČKA EKONOMIJA PRVA ŽRTVA SANKCIJA PROTIV RUSIJE, BAJDEN PORUČIO: "Ovo je kritično za mene" (VIDEO)

„Ovo će smanjiti cene goriva. Želim da ograničim bol na Amerikance koji sipaju gorivo na benzinskoj pumpi“, rekao je Bajden u svom obraćanju. "Ovo je kritično za mene"

Objavljeno:

Dešavanja u Ukrajini mogli bi zadati još jedan udarac privredi SAD za koju se već očekuje da će usporiti nakon uspešne 2021. dok će podići cene nafte i inflaciju i intenzivirati zastoje u lancu snabdevanja, iako SAD nisu toliko zavisne od njene nafte kao Evropa.

Za sada, stručnjaci kažu da očekujete 4 dolara po galonu za veći deo SAD do ranog proleća. Neka tradicionalno skupa tržišta gasa, poput Kalifornije i Havaja, verovatno će preći 5 dolara po galonu (3,78 litara). Patrik De Haan, šef analize nafte za GasBadi, rekao je da je nacionalni prosek od 4 dolara „neizbežan“ s obzirom na trenutnu situaciju.

Najavljujući sankcije Rusiji, predsednik SAD Džo Bajden je nastojao da pruži uveravanja da će cene energije ostati pod kontrolom. On je rekao da se snabdevanje prati zbog poremećaja i ukazao na stalnu koordinaciju sa dobavljačima nafte.

„Ovo će smanjiti cene goriva. Želim da ograničim bol na Amerikance koji sipaju gorivo na benzinskoj pumpi“, rekao je Bajden u svom obraćanju. "Ovo je kritično za mene."

(Espreso / USA Today)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.