TENZIJE NE JENJAVAJU! Zelenski upravo najavio DRASTIČAN potez
Volodimir Zelenski, Foto: Profimedia

eskalacija

TENZIJE NE JENJAVAJU! Zelenski upravo najavio DRASTIČAN potez

Zelenski je rekao da nema izgleda će sukob biti velikih razmera, ali da je spreman da uvede vanredno stanje ako se to dogodi

Objavljeno: 12:36h

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je danas da će razmotriti prekid diplomatskih odnosa sa Rusijom, javlja agencija AFP.

Predsednik Ukrajine pozvao je danas saveznike da ne čekaju na dalju eskalaciju da bi uveli sankcije, koje bi trebalo da uključuju prekid rada gasovoda Severni tok 2.

1 / 6 Foto: Profimedia

Zelenski je rekao da nema izgleda će sukob biti velikih razmera, ali da je spreman da uvede vanredno stanje ako se to dogodi.

Istovremeno, Duma, donji dom ruskog parlamenta, ratifikovala je sporazum o političkoj i vojnoj saradnji sa Donjeckom Narodnom Republikom (DNR) i Luganskom Narodnom Republikom (LNR), teritorijama na istoku Ukrajine koje su jednostrano proglasile nezavisnost 2014. godine. "Za" je glasalo 400 poslanika.

Ranije danas, parlamenti DNR i LNR ratifikovali su „Ugovor o prijateljstvu i saradnji sa Ruskom Federacijom“, čime su formalno otvorena vrata za dobijanje vojne i finansijske podrške, prenosi RT.

1 / 13 Foto: Profimedia

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin juče je najavio da će Rusija formalno priznati nezavisnost pomenute dve teritorije, kao i da će poslati vojsku u tu oblast "radi očuvanja mira".

Zapad je burno reagovao na odluku prvog čoveka Rusije. U toku dana EU će doneti odluku o sankcijama Rusiji, najavljeno iz Brisela, dok je predsednik SAD Džozef Bajden već potpisao ukaz kojim se zabranjuje ulaganje, trgovina i finansiranje koje bi obavljali građani SAD sa samoproglašenim republikama.

Bonus video:

00:14

Ubistvo u Rušnju dogodilo se jutros u Ulici Oslobođenja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.