"STOLTENBERGA JE NEMOGUĆE SLUŠATI, JEDNOSTAVNO JE OPASNO PO ZDRAVLJE": Zaharova bez DLAKE na JEZIKU, AU!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

OGLASILA SE

"STOLTENBERGA JE NEMOGUĆE SLUŠATI, JEDNOSTAVNO JE OPASNO PO ZDRAVLJE": Zaharova bez DLAKE na JEZIKU, AU!

Zaharova je ranije rekla da je stvarna politika NATO-a u suprotnosti s njegovim ranijim izjavama

Objavljeno:

Izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da saveznici nikada nisu pristali da se uzdrže od širenja na istok je nekritična, izjavila je u ponedeljak portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prava politika

– Stoltenberga je nemoguće slušati, jednostavno je opasno po zdravlje. Zato što je ovaj čovek previše puta rekao stvari koje nemaju veze sa stvarnošću, a struktura na čijem je on čelu se upuštala u razne stvari – od širenja lažnih informacija do preduzimanja agresivnih radnji – previše puta da je jednostavno nemoguće slušati drugog. tumačenje onoga što je rečeno.događa. Ne tolerišu kritiku - rekla je ona u intervjuu za ruski TV kanal Prvi.

1 / 5 Foto: Profimedia

Zaharova je ranije rekla da je stvarna politika NATO-a u suprotnosti sa njegovim ranijim izjavama. U ponedeljak je na svom Telegram kanalu objavila video snimak koji su 2. februara 1990. emitovali nemački mediji (ARD i Der Spiegel), gde su tadašnji nemački vicekancelar Hans-Ditrih Genšer i američki državni sekretar Džejms Bejker obećali da NATO nema nameru da svoju odbrambenu zonu proširi na istok.

1 / 5 Foto: Profimedia

Tajni dokument

Der Spiegel je 18. februara objavio, pozivajući se na arhivske dokumente, da su zapadne zemlje obećale sovjetskom rukovodstvu 1991. da neće širiti NATO na istok.

Kako navodi Der Spiegel, tajni dokument se odnosi na sastanak ministara spoljnih poslova Sjedinjenih Država, Britanije, Francuske i Nemačke u Bonu 6. marta 1991. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.