OLUJA "JUNIS" HARA BELGIJOM: Poginuo BRITANAC nakon što ga je VETAR PREVRNUO IZ ČAMCA
Belgija, Foto: Profimedia

STRAVIČNO

OLUJA "JUNIS" HARA BELGIJOM: Poginuo BRITANAC nakon što ga je VETAR PREVRNUO IZ ČAMCA

"Junis" je pogodio i druge severnoevropske zemlje, među njima i Britaniju, Irsku i Holandiju, a dve osobe su poginule danas u Holandiji kada je na njih palo drveće koje je srušila oluja

Objavljeno:

Oluja "Junis" pogodila je danas Belgiju, a jedan 79-godišnji engleski državljanin poginuo je u gradu Iperu, nedaleko od obale Severnog mora, kada ga je jak vetar gurnuo iz čamca u vodu, javili su lokalni mediji, a javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

On je prebačen u bolnicu gde je preminuo od zadobijenih povreda, izvestio je belgijski VTM.

Oluja Junis srušila je i kran na krov bolnice u gradu Turneu u kom su udari vetra dostizali brzinu i do 130 kilometara na čas.

U ovom incidentu nema poginulih, ali ima više povređenih osoba u bolnici, prenose belgijski mediji.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju da je vrh krana udario u krov bolnice i prošao kroz plafon gornjeg sprata, dok je dugi komad pao na zemlju, na gradilištu blizu baze dizalice, navodi Rojters.

U drugom incidentu, jednog tinejdžera je udarila grana koja je pala dok je trčao u obližnjem gradu Menen, a oba grada se nalaze blizu francuske granice.

Kako se navodi, i fudbalska utakmica u prvoj belgijskoj ligi između timova Genta i Serena odložena je nakon što je jak vetar oštetio krov stadiona u Gentu, a zbog oluje poremećen je i saobraćaj u Belgiji.

"Junis" je pogodio i druge severnoevropske zemlje, među njima i Britaniju, Irsku i Holandiju, a dve osobe su poginule danas u Holandiji kada je na njih palo drveće koje je srušila oluja.

Jedna osoba je poginula od posledica pada drveta u Amsterdamu, a druga u obližnjoj oblasti Dimen, saopštila je gradska vatrogasna služba.

Na društvenim mrežama delile su se i fotografije urušenog krova na stadionu fudbalskog kluba u Hagu.

I u Irskoj je jedan muškarac umro danas od zadobijenih povreda, pošto je na njega palo drvo dok je otklanjao ruševine izazvane olujom "Junis".

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.