SIRENE ODJEKUJU DONJECKOM! Neprekidno se čuju, zvuk ledi KRV u žilama (VIDEO)
Donjeck, Foto: Printscreen/Telegram

JEZIVO

SIRENE ODJEKUJU DONJECKOM! Neprekidno se čuju, zvuk ledi KRV u žilama (VIDEO)

Pušilin je rekao da je Ukrajina povećala broj trupa i naoružanja duž linije sukoba

Objavljeno:

Nedugo nakon što su lideri Donjecke Narodne Republike (DNR) i Narodne Republike Lugansk (LNR) naložili evakuaciju civilnog stanovništva iz straha da će ukrajinska vojska izvršiti invaziju, širom Donjecka odjekuju sirene.

Sirene se neprekidno čuju u gradu na čijim ulicama nema nikog.

Lokalne vlasti još nisu izdale saopštenje zašto su uključene sirene. Sirene u Donjecku se, manje-više, redovno oglašavaju (na svaka dva do tri meseca). Međutim, po pravilu, vlasti samoproklamovane republike upozorene stanovništvo unapred, što ovog puta nije bio slučaj.

Podsetimo, lider DNR Denis Pušilin pozvao je danas građane samoproklamovane republike da hitno krenu za Rusiju. On je rekao da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski planira da uskoro naredi napad na region Donbasa te je, kako je rekao Pušilin, otpočela masovna evakuacija stanovništva u Rusiju.

Pušilin je rekao da je Ukrajina povećala broj trupa i naoružanja duž linije sukoba.

- Neprijateljske borbene trupe prave formacije i spremni su da zauzmu Donbas na silu - rekao je Pušilin i dodao da je ukrajinsko oružje "sada upereno na nas i na našu decu".

Istakao je da su naoružane snage DNR spremne da brane civile i infrastrukturu, ali da zbog "pretnje po život građana je od danas organizovani masovni, centralizovani polasci građana ka Ruskoj federaciji".

- Prvo idu žene, deca i stari - rekao je Pušilin.

On je rekao da je "sa zvaničnicima Ukrajine postignut sporazum o prijemu stanovništva sa prostora DNR u regionu Rostova".

Lider LNR Leonid Pasečnik rekao je da ukrajinske snage planiraju upad na teritoriju i pozvao građane da se evakuišu.

- Kako bi se sprečile civilne žrtve, pozivam građane koji nemaju naređenja da budu u pripravnosti, a koji nisu uključeni u životno održavanje društvene i civilne infrastrukture, da što pre odu u Rusku Federaciju - rekao je Pasečnik.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.