UMRO POLITIČAR! Posle 2 operacije NA MOZGU IZDALO GA SRCE
Ilustracija, Foto: Profimedia

tuga!

UMRO POLITIČAR! Posle 2 operacije NA MOZGU IZDALO GA SRCE

Najznačajniji događaji u njegovoj zavidnoj karijeri uključivali su službu svojoj zemlji, Liberiji, kao privremeni predsednik od 1990. do 1994. Pre toga, kandidovao se za gradonačelnika Monrovije, glavnog grada nacije, kao nezavisni kandidat

Objavljeno:

Umro je dr Amos Klaudijus Sojer, čovek čija bi zavidna tačka na ukrštanju različitih dimenzija liberijske istorije mogla biti predmet proučavanja u godinama koje dolaze. Imao je 76 godina.

Prema izvorima bliskim porodici, dr Sojer je preminuo od srčanog udara u Merilendu, SAD, nakon što je preživeo dve operacije na mozgu. Upravo se vratio iz bolnice u utorak, 16. februara, kada je sutradan uzeo poslednji dah.

1 / 2 Foto: EPA/J.L. PINO

Dr Sojer je bio liberijski akademik, aktivista i političar. Najznačajniji događaji u njegovoj zavidnoj karijeri uključivali su službu svojoj zemlji, Liberiji, kao privremeni predsednik od 1990. do 1994. Pre toga, kandidovao se za gradonačelnika Monrovije, glavnog grada nacije, kao nezavisni kandidat. Dr Sojer je bio jedan od osnivača Pokreta za pravdu u Africi (MOJA) i 1983. godine osnovao je Liberijsku narodnu partiju. Kao akademik, radio je kao profesor političkih nauka na Univerzitetu u Liberiji. U decembru 1980. imenovan je za dekana Visoke škole društvenih nauka i vršioca dužnosti direktora Univerziteta.

Bonus video:

04:59

BRZE VESTI 17.02.2022. 12:55

(Espreso/All Africa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.