"TO JE AGRESIJA BEZ ORUŽJA": Francuski ministar spoljnih poslova UPOZORAVA, oglasio se i MAKRON!
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/DAVE MUSTAINE

priznanje

"TO JE AGRESIJA BEZ ORUŽJA": Francuski ministar spoljnih poslova UPOZORAVA, oglasio se i MAKRON!

Francuski ministar spoljnih poslova ujedno je rekao da su francuske škole u Kijevu zatvorene, a porodice francuskih diplomata mogu, ako žele, da napuste Ukrajinu, ali da "u sadašnjim okolnostima nismo ocenili da je prikladno menjati sedište naše ambasade"

Objavljeno:

Rusko priznanje separatističkih teritorija na istoku Ukrajine bilo bi "agresija bez oružja", upozorio je sinoć francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan.

Ruska Duma juče je usvojila rezoluciju o priznanju nezavisnosti proruskih separatističkih teritorija koje, uz podršku Moskve, već osam godina ratuju sa ukrajinskom vojskom na istoku Ukrajine.

"Bila bi to nemoguća situacija, oblik neoružane agresije i neoružano narušavanje ukrajinskog jedinstva i celovitosti", poručio je francuski ministar.istaknuo je pred vanjskopolitičkim odborom Narodne skupštine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da trenutno ne postoji "nikakva zvanična odluka" o tome, ali da zahtev poslanika "odražava mišljenje ruskog naroda".

Priznanje tih teritorija značilo bi završetak mirovnog procesa na istoku Ukrajine i ugovora iz Minska potpisanog 2015. pod francusko-nemačkim pokroviteljstvom, prema kom se na kraju predviđa njihovo vraćanje pod nadzor Kijeva.

1 / 5 Foto: Profimedia

Oglasio se Makron

Francuski predsednik Emanuel Makron zatražio je od Vladimira Putina da ne prizna nezavisnost Donjecka i Luganska.

"Ruski predsednik je rekao da je reč o parlamentarnoj inicijativi koju on ne odobrava", navodi se u saopštenju kancelarije francuskog predsednika. "I ubuduće ćemo biti na oprezu i pozvaćemo ga da ne ispuni Dumin zahtev",.

1 / 5 Foto: Profimedia

Francuski ministar spoljnih poslova ujedno je rekao da su francuske škole u Kijevu zatvorene, a porodice francuskih diplomata mogu, ako žele, da napuste Ukrajinu, ali da "u sadašnjim okolnostima nismo ocenili da je prikladno menjati sedište naše ambasade".

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.