NAJNOVIJI POTEZ BAJDENA POVODOM KRIZE U UKRAJINI!
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

važno

NAJNOVIJI POTEZ BAJDENA POVODOM KRIZE U UKRAJINI!

"SAD nastavljaju da veruju da su diplomatija i deeskalacija najbolji put kojim treba ići, ali su spremne za svaku mogućnosst, navela je Bela kuća

Objavljeno:

Predsednik SAD Džozef Bajden daće danas izjavu povodom Rusije i Ukrajine, saopštila je Bela kuća posle objave Moskve o delimičnom povlačenju ruskih snaga raspoređenih oko Ukrajine.

1 / 5 Foto: Profimedia

Američki predsednik će u Beloj kući u 21.30 po srednjoevropskom vremenu dati "kratku izjavu o Rusiji i Ukrajini", navela je Bela kuća.

"On će ponoviti da SAD ostaju otvorene za diplomatske razmene na visokom nivou i za blisku koordinaciju sa našim saveznicima", navodi se u saopštenju.

Rusija je objavila da će povući deo snaga rasporedjenih na ukrajinskoj granici i početi već od danas da ih vraća u njihove garnizone, što je izjava koju je Zapad pozdravio dok čeka da vidi prve konkretne poteze.

"SAD nastavljaju da veruju da su diplomatija i deeskalacija najbolji put kojim treba ići, ali su spremne za svaku mogućnosst, navela je Bela kuća.

Diplomatska aktivnost oko Ukrajine i danas je velika. Nemački kancelar Olaf Šolc sastao se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi, američki predsednik je telefonom razgovarao sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom, a šef američke diplomatije Entoni Blinken sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.

Jelisejska palata ranije je saopštila da su francuski predsednik Emanuel Makron i Bajden razgovarali telefonom oko jedan sat i da su se složili da treba proveriti najavu o povlačenju dela ruskih trupa oko Ukrajine.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.