Letelici SKAJAP zabranjeno da sleti u Ukrajinu!
Ilustracija, Foto: Profimedia

saopšenno iz aviokompanije

Letelici SKAJAP zabranjeno da sleti u Ukrajinu!

Napominje se da je SkyUp pristao da spusti avion na aerodrom najbliži Ukrajini, u Kišinjev i da je organizovan transfer 175 putnika do Kijeva

Objavljeno:

Vlasnik aviona ukrajinske avio-kompanije Skajap (SkyUP) zabranio je da njegova letelica uđe u vazdušni prostor Ukrajine, te je ona sletela u Kišinjevu u Moldaviji, saopštila je danas ta aviokompanija.

Avion je leteo iz Madeire u Portugaliji za Kijev.

Osoba koja iznajmljuje avion i koja živi u Irskoj obavestila je 12. februara ukrajinsku aviokompaniju da zabranjuje ulazak letelice u ukrajinski vazdušni prostor, navela je ukrajinska aviokompanija na svom veb sajtu.

"Uprkos svim naporima aviokompanije i želje ukrajinske administracije da razgovara sa vlasnikom aviona, on je kategorički odbio da da dozvolu u trenutku kada je letelica već bila u vazduhu", naveo je isti izvor.

Napominje se da je SkyUp pristao da spusti avion na aerodrom najbliži Ukrajini, u Kišinjev i da je organizovan transfer 175 putnika do Kijeva.

Kijev
foto: Printscreen/Facebook

U subotu je holandska aviokompanija KLM suspendovala do daljeg sve letove iznad ukrajinskog vazdušnog prostora. Let predvidjen za subotu uveče je otkazan. U petak je KLM javio da posada te aviokompanije više neće noćiti u Kijevu zbog tenzija izmedju Rusije i zapadnih zemalja oko Ukrajine. ;KLM ne leti iznad istoka Ukrajine od udesa aviona 2014.

Let MH17 Malejža erlajnsa (Malaysia Airlines) koji je leteo od Amsterdama za Kuala Lumpur srušen je iznad istoka Ukrajine 17. jula 2014. godine kada je poginulo svih 238 putnika na letelici, od kojih je 196 Holadjana i 15 članova posade.

Letovi kompanije Er Frans, koja je deo iste grupe kao KLM, za sada se obavljaju. ; Vašington je upozorio u petak da bi rat u Ukrajini mogao da izbije "u svakom trenutku" i pozvao svoje državljane da napuste zemlju. Više zemalja EU medju kojima Nemačka, Belgija, Estonija i Litvanija takodje je pozvalo svoje državljane da napuste Ukrajinu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.