UMRO POLITIČAR, NEMA KRAJA CRNIM VESTIMA! (FOTO)
Sveće, Foto: Profimedia

upravo javljeno

UMRO POLITIČAR, NEMA KRAJA CRNIM VESTIMA! (FOTO)

Gomara, rođen u Etkarri Aranatz 7. januara 1927. godine, imao je 95 godina

Objavljeno: 22:14h

Havijer Gomara Granada, suosnivač i prvi predsednik Union del Pueblo Navarro (UPN) i bivši predsednik parlamenta Navare, preminuo je ove subote, kako je izvestila regionalistička partija na svom Tviter profilu. Gomara, rođen u Etkarri Aranatz 7. januara 1927. godine, imao je 95 godina.

Navarski političar biće prekriven velom u pogrebnom zavodu Univerzitetske klinike u Navari sa početkom u 14:00 ove subote. Provođenje će biti sledećeg ponedeljka, 14. ujutru, a sahrana će se obaviti istog dana posle podne u parohijskoj crkvi San Migel de Pamplona.

„Sa dubokim bolom i tugom moramo da saopštimo smrt Havijera Gomara, suosnivača, prvog predsednika UPN-a i bivšeg predsednika parlamenta Navare“, žalila je formacija. Njegovo nasleđe, njegova duboka uverenja i njegova mudra razmišljanja uvek će služiti kao putokaz“, ističu iz UPN-a.

Predsednik UPN-a Havijer Esparza istakao je da je Havijer Gomara „bio, jeste i biće merilo za UPN i odbranu Navare”. Ovo je rečeno nakon smrti bivšeg suosnivača, prvog predsednika UPN-a i bivšeg predsednika parlamenta Navare.

Havijer Gomara okarakterisan kao „veliki branilac foralnog režima kao elementa integracije u Španiji, unije među Navarcima, pakta i napretka“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.