SRBIN KOJI ŽIVI U ČIKAGU REVOLTIRAN: Tvrdi da nije ANTIVAKSER, ali jedna kap je PRELILA ČAŠU!
Škola, Foto: Profimedia

ŽALIĆEMO SE

SRBIN KOJI ŽIVI U ČIKAGU REVOLTIRAN: Tvrdi da nije ANTIVAKSER, ali jedna kap je PRELILA ČAŠU!

Nevakcinisana deca starija od pet godina zbog nove regulative ne mogu više da obilaze igraonice, bioskope i muzeje

Objavljeno:

Odluka vlasti grada Čikaga i Okruga Kuk da ulazak u restorane, bioskope, pozorišta, muzeje, koncertne sale i druge javne objekte dozvole isključivo potpuno vakcinisanim osoboma najviše je naškodila najmlađima.

Nevakcinisana deca starija od pet godina zbog nove regulative ne mogu više da obilaze igraonice, bioskope i muzeje.

Ovakva situacija izazvala je revolt kod M.D, Srbina koji ima prebivalište u Čikagu i koji je otac dece od 14 i 12 godina, a kap koja je, kako kaže, prelila čašu jeste informacija koju su dobili iz škole da njihov sin mora da provede u karantinu 10 dana zato što je navodno bio u kontaktu sa zaraženom osobom.

- Moj sin (12) je prema njima trebalo da provede deset dana u izolaciji i da bude odsutan iz škole iako niko nije mogao da potvrdi da je zaista bilo u kontaktu sa zaraženim vršnjakom. Sva ostala deca koja su vakcinisana mogla su da prisustvuju nastavi iako je dokazano da vakcinisani takođe prenose kovid. Sve to mu je veoma teško palo jer je sportista i prema prirodi vrlo druželjubiv - kaže M.D.

Dečak sada prema njegovim rečima može da ide u školu, ali ne može nigde drugde jer nije vakcinisan.

- U avion, recimo, može da uđe, ali u bioskop ne, što je potpuno besmisleno! Zapravo, više od toga, to je diskriminacija i pravi fašizam koji se sprovodi nad decom - kaže M.D. za Serbian Tajms.

Naglašava da nije antivakser, ali da bivša supruga i on ne žele da vakcinišu decu jer smatraju da za tim nema potrebe.

- Odlučili smo da se žalimo svim nadležnim organima i institucijama pa dokle stignemo - kaže M.D. i dodaje da je pisao školskom distriktu u kome njegova deca pohađaju nastavu, državnom i gradskom tužiocu i na još nekoliko adresa, ali mu niko nije odgovorio.

1 / 5 Foto: Profimedia

A onda se desilo nešto što mu je probudilo nadu.

Video je u medijima vest o tome da je sudija okruga Sangamon, Rejlen Grišou, odobrila zahtev koji je u svojoj tužbi zahtevao advokat Toma DeVor da se privremeno obustave izvršne naredbe guvernera Ilinoisa Dž.B. Prikera o obaveznom nošenju maski i karantinima za škole, utvrdivši da su te mere izvan ovlašćenja guvernera i da lišavaju učenike prava na izbor. Zahvaljujući tome uskoro bi stotine učenika u državnim školama u Čikagu i širom Ilinoisa mogli biti oslobođeni nošenja maski u učionicama.

- Slučaj nam je ulio nadu iako se ne odnosi direktno na vakcinaciju i zabranu pristupa javnim mestima. Zato smo odlučili da pozovemo advokata koji je vodio ovaj slučaj i pridružimo se tužbi. Da se izborimo za slobodu naše dece. Mislimo da za tu mogućnost treba da znaju i ostali roditelji, naročito oni iz naše srpske i balkanske zajednice, pa da se i sami priključe ako smatraju da su njihova deca uskraćena zato što moraju po ceo dan da provode u školi otežano dišući pod maskama, bez prilike da normalno govore i vide lica svojih vršnjaka ili sopstveno, pa makar i u ogledalu - ističe M.D.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.