Poslednja počast komadantu! U toku je sahrana Fidela Kastra (VIDEO)
Foto: Reuters / Prensa Latina

poslednje zbogom

Poslednja počast komadantu! U toku je sahrana Fidela Kastra (VIDEO)

‚‚Jednostavan” pogreb, kako ga je okarakterisao Raul Kastro, kubanski predsednik i Fidelov brat, održaće se daleko od kamera stranih medija
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pogrebna povorka sa urnom koja sadrži pepeo bivšeg kubanskog lidera Fidela Kastra doputovala je u Santjago, a povorku je pozdravilo stotine hiljada Kubanaca koji su izašli na ulice da se oproste od revolucionarnog vođe.

KRALJ DŽORDŽ: Mali vombat, GOSPODAR velikog parka! (VIDEO)

Fidel Kastro preminuo je 25. novembra u 90. godini, a Kuba je dobila mnoga saučešća zbog njegove smrti. Posmrtni ostaci bivšeg predsednika Kube, Fidela Kastra biće pokopani danas na groblju Santa Ifigenia u Santijagu, pored mauzoleja Hozea Martija, junaka kubanske nezavisnosti.

foto: AP / Charles Tasnadi

- Pred posmrtnim ostacima Fidela kunemo se da ćemo štititi domovinu i socijalizam - izjavio je Raul Kastro pred desetinama hiljada osoba okupljenih u Santijago de Kuba.

Kubanski predsednik Raul Kastro obavezao se da će braniti domovinu i socijalizam na svečanosti održanoj u subotu uveče uoči današnjeg pokopa oca kubanske revolucije Fidela Kastra čiju će poslednju želju poštovati pa se nijedna ustanova ni ulica neće zvati Fidelovim imenom. ‚‚Jednostavan” pogreb, kako ga je okarakterisao Raul Kastro, kubanski predsednik i Fidelov brat, održaće se daleko od kamera stranih medija. Njime će se zaključiti devetonevno žaljenje proglašeno nakon Kastrove smrti.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.