UZBUNA U UKRAJINI: UDARIŠE HAKERI, evo šta se DEŠAVA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

napad

UZBUNA U UKRAJINI: UDARIŠE HAKERI, evo šta se DEŠAVA!

Kompanija za sajber bezbednost “Palo Alto Networks” je u četvrtak u svom izveštaju saopštila da je "Gamaredon" napao entitet zapadne vlade u Ukrajini tokom januara, a u izveštaju nije navedeno ime entiteta, dok predstavnik kompanije nije želeo da iznese više informacija

Objavljeno:

Hakerska grupa za koju Ukrajina tvrdi da je pod kontrolom ruske obaveštajne službe, pokušala je upad u više organizacija u toj zemlji, uključujući i jedan "zapadni vladin entitet", navedeno je u izveštajima o sajber bezbednosti.

U izveštaju objavljenom danas, korporacija "Microsoft" navodi da je grupa pod nazivom "Gameredon" pokušavala da dobije osetljive informacije od širokog spektra vojnih, vladinih i nevladinih organizacija u Ukrajini od prošlog oktobra, piše Rojters, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, izveštaj uključuje “snimak ekrana” jednog takvog pokušaja, koji je prikazuje imejl sa “zlonamernim kodom” maskiran u zvanična ažuriranja o pandemiji kovid-19 od Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Kompanija za sajber bezbednost “Palo Alto Networks” je u četvrtak u svom izveštaju saopštila da je "Gamaredon" napao entitet zapadne vlade u Ukrajini tokom januara, a u izveštaju nije navedeno ime entiteta, dok predstavnik kompanije nije želeo da iznese više informacija, navodi Rojters.

U novembru su ukrajinske bezbednosne službe javno povezale "Gamaredon" sa timom pripadnika ruske Federalne službe bezbednosti sa sedištem na Krimu, podseća britanska agencija.

Bonus video:

39:39

USIJANJE 04.02.2022.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.