MAKRON ZA NEKOLIKO DANA U RUSIJI, DAN KASNIJE U UKRAJINI: Prioritet pregovora deeskalacija TENZIJA!
Emanuel Makron, Foto: EPA-EFE/JOHN THYS / POOL

FRANCUSKI PREDSEDNIK

MAKRON ZA NEKOLIKO DANA U RUSIJI, DAN KASNIJE U UKRAJINI: Prioritet pregovora deeskalacija TENZIJA!

U izjavi se dodaje da je Makron naglasio Putinu i Zelenskom važnost pregovora o uslovima uz pomoć kojih bi se postigla strateška stablinost u Evropi

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron otputovaće 7. februara u Moskvu na razgovor sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, a dan kasnije u Ukrajinu, gde će razgovarati sa tamošnjim predsednikom Volodimirom Zelenskim, saopštila je Jelisejska palata,

Makron je izjavio da je prioritet realizacija pregovora ka deeskalaciji tenzija u vezi sa Ukrajinom, iako su SAD poslale 3.000 dodatnih trupa u Poljsku i Rumuniju, prenosi Rojters.

Predsednik Francuske je održao odvojene telefonske razgovore sa ruskim i ukrajinskim liderima u četvrtak, kako bi pokušao da napravi pomak u situaciji u regionu Donbas na istoku Ukrajine, a sve sa ciljem da se smire tenzije, naveli su iz kancelarije francuskog predsednika.

U izjavi se dodaje da je Makron naglasio Putinu i Zelenskom važnost pregovora o uslovima uz pomoć kojih bi se postigla strateška stablinost u Evropi, što bi dovelo do smanjenja tenzija na terenu i garantovalo bezbednost kontinentu.

1 / 7 Foto: Profimedia

SAD su u četvrtak iznele tvrdnju da je Rusija smislila nekoliko opcija kao izgovor da napadne Ukrajinu, uključujući i moguće korišćenje propagandnog video materijala koji bi navodno pokazivao lažirani napad ukrajinske strane.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.