DŽONSON OSTAO BEZ BLISKIH SARADNIKA: Četiri ostavke u Dauning stritu!
Boris Džonson, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

DŽONSON OSTAO BEZ BLISKIH SARADNIKA: Četiri ostavke u Dauning stritu!

Džonson im se zahvalio na saradnji.

Objavljeno:

Šef kabineta britanskog premijera Borisa Džonsona Den Rozenfild podneo je ostavku, što je učinio i njegov glavni lični sekretar Martin Rejnolds, rečeno je iz kancelarije premijera sinoć, nekoliko sati nakon što je objavljen odlazak još dvoje premijerovih saradnika.

Džonson im se zahvalio na saradnji

"Den Rozenfild je danas ponudio svoju ostavku premijeru, koja je bila prihvaćena", rekao je premijerov portparol.

"Martin Rejnolds je takođe obavestio premijera o svojoj nameri da odstupi sa mesta glavnog ličnog sekretara i premijer se složio s tim", dodao je portparol. On je ranije objavio da je premijerov savetnik za komunikacije Džek Dojl napustio vladu.

Džonson im se zahvalio za njihov važan doprinos vladi, naročito u pogledu rada na pandemiji i ekonomskog oporavka, rekao je portparol u saopštenju.

"Oni će ostati na svojim mestima dok se ne imenuju njihovi naslednici", dodao je.

Džonson u jednom danu ostao bez četvoro važnih ljudi

Džonson je juče izgubio četiri saradnika, u jeku skandala o zabavama u Dauning stritu za vreme karantina, što dodatno oslabljuje njegovu poziciju. Tokom dana objavljeno je i da odlazi Munira Mirza, politička zvaničnica u Dauning stritu.

U Britaniji izlaze na videlo izveštaji o proslavama na kojima su učestvovali Džonson i njegovi saradnici tokom strogog lokdauna koji je važio za ostatak stanovništva.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.