ZAŠTITNE MASKE U AVIONIMA ĆE BITI OBAVEZNE JOŠ NEKOLIKO GODINA? Postaće uobičajeni deo svakog putovanja
Ilustracija, Foto: Profimedia

POSLEDICE PANDEMIJE

ZAŠTITNE MASKE U AVIONIMA ĆE BITI OBAVEZNE JOŠ NEKOLIKO GODINA? Postaće uobičajeni deo svakog putovanja

"Primarni cilj maske je da zaštiti ljude oko vas od vas, ali i vama pruža sloj zaštite", rekao je doktor Paolo Alves, medicinski direktor za MedAire, koji pruža medicinske i bezbednosne savete u industriji avio-kompanije

Objavljeno:

Zaštitne maske će postati uobičajeni deo svakog putovanja avionom, a čak iako se granice otvaraju i uslovi ulaska ublažavaju, eksperti kažu da će putnici u avionu nositi maske još neko vreme.

Brojni medicinski stručnjaci rekli su za TPG da, dok njihovi sofisticirani sistemi za filtriranje vazduha čine putničke avione jednim od najbezbednijih javnih prostora na kojima osoba može da se nalazi, maske za lice ostaju poslednja linija odbrane od infekcije.

"Primarni cilj maske je da zaštiti ljude oko vas od vas, ali i vama pruža sloj zaštite", rekao je doktor Paolo Alves, medicinski direktor za MedAire, koji pruža medicinske i bezbednosne savete u industriji avio-kompanija. Jedna od brojnih avio-kompanija koja će i dalje zahtevati maske je i irska niskotarifna vazduhoplovna kompanija Rajaner, koja je upozorila da će zaštitne maske za lice ostati obavezne ​​na letovima i u narednim godinama, jer njihovi šefovi insistiraju na tome da je to mala cena da se izbegne povratak ograničenja u putovanjima uzrokovana kovidom 19.

Nil Sorahan iz Rajanera trenutne potrebe za nošenjem maske za lice uporedio je s ograničenjima unošenja tečnosti u avione nakon terorističkih napada na SAD 2001. godine. Te mere su postale uobičajene i nema izgleda da će se ikada ukinuti. "Maske će još neko vreme biti s nama. Ako je to cena koju moramo da platimo narednih nekoliko meseci, do leta, to je mala cena. Slično je bilo i nakon 11. septembra, tada smo raskrstili s toaletnim potrepštinama u plastičnim vrećicama, a sad ćemo možda još neko vreme morati da živimo s maskom", rekao je Sorahan, a prenosi The Telegraph.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.