Koreja vežbala napad na Seul: Niko i ništa neće preživeti!
Foto: Reuters

opet svi strepe

Koreja vežbala napad na Seul: Niko i ništa neće preživeti!

Južna Koreja je u petak uvela nove jednostrane sankcije za Severnu Koreju i, među ostalim, zabranila ulazak u zemlju svim stranim stručnjacima za rakete i nuklearna oružja
Objavljeno: 10:44h

Lider Severne Koreje Kim Džong Un je nakon što je SB UN uveo nove sankcije Pjongjangu organizovao topničku vežbu velikih razmera.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U vežbi je među zamišljenim ciljevima bila i južnokorejska prestonica, izvestili su severnokorejski državni mediji.

Zemljotres od 6.3 stepeni pogodio Peru!

Vojna vežba u kojoj su ciljevi bili pet ostrva i "tela reakcionarne vlasti" u Seulu i drugim gradovima, sprovedena je uoči objave jednostranih sankcija Južne Koreje usmerenih protiv nuklearnog programa Pjongjanga.

- Ako izbije rat, ovakvi smrtonosni udari bili bi naneseni južnokorejskim snagama kako bi u samom početku potpuno slomili njihovu spremnost na protivudar i potpuno ih izbrisale - prenela je agencija KCNA Kimove reči.

foto: Reuters

- Niko i ništa neće preživeti - rekao je severnokorejski čelnik dok je u četvrtak vodio vežbu. Zvaničnici su izrazili nadu da će rezolucija smanjiti za 700 miliona dolara severnokorejske prihode od ugljena, čime će se dramatično smanjiti novac koji može koristiti za nuklearno i balističko oružje.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.