STIGAO IZVEŠTAJ KOJI BI MOGAO DA UNIŠTI DŽONSONA! Britanski premijer dobio najnovije informacije o istrazi
Boris Džonson, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

ŽURKE TOKOM LOKDAUNA

STIGAO IZVEŠTAJ KOJI BI MOGAO DA UNIŠTI DŽONSONA! Britanski premijer dobio najnovije informacije o istrazi

Džonson je suočen sa dosad najvećom pretnjom njegovom premijerskom položaju zbog navodnog održavanja zabava u rezidenciji i kancelariji u Dauning stritu 10 uprkos restrikcijama

Objavljeno:

Britanski premijer Boris Džonson dobio je najnovije informacije o internoj istrazi o kršenju restriktivnih mera uvedenih zbog koronavirusa na navodnim zabavama koje su se održavale u njegovoj rezidenciji u Dauning stritu, saopštio je danas iz vladine kancelarije.

Džonson je suočen sa dosad najvećom pretnjom njegovom premijerskom položaju zbog navodnog održavanja zabava u rezidenciji i kancelariji u Dauning stritu 10 uprkos restrikcijama, međutim dosad je odolevao sve češćim pozivima na ostavku, tražeći od gnevnih zastupnika da pričekaju izveštaj više državne službenice Su Grej.

Policija pokrenula istragu

- Možemo da vam potvrdimo da je Su Grej premijeru dostavila najnovije informacije o svojim istragama, rekao je portparol kabineta.

Londonska policija u petak je saopštila da je pokrenuta istraga o nekim od događaja kako bi se procenilo jesu li počinjena kaznena dela.

Medijski izveštaji o više od 10-ak osoba u vrtu Dauning strita 10, uključujući i 'žurku' na koju je trbelo da gosti ''donesu sopstveno piće", izazvali su ogromani gnev javnosti, jer je takvo ponašanje ukazivalo na to da se politička elita ne pridržava strogih pravila o izolaciji koja su uvedena za celu zemlju.

Džonson: Jesam li kršio mere? Sačekajte rezultate istrage

Upitan misli li da je prekršio pravila, Džonson je ranije u ponedeljak rekao: "Moraćete da pričekate i da vidite ishod istrage..., ali naravno da se apsolutno držim onoga što sam prethodno rekao."

Džonson se izvinio za počinjene pogreške te je priznao da je prisustvovao jednoj zabavi u bašti, misleći da je reč o radnom događaju, ali odbija sve češće pozive da odstupi sa dužnosti.

1 / 11 Foto: Profimedia

U isto vreme su sve slabije ocene koje dobja u anketama i to je uznemirilo Džonsonove stranačke kolege, jer oni povećavaju izglede za pokretanje glasanja o poverenju rukovodstva stranke.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.