UMRLA POZNATA GLUMICA, TUGA!
Fatma Girik, Foto: Profimedia

tuga

UMRLA POZNATA GLUMICA, TUGA!

Igrala je manju ulogu u "Gunahkar Baba" 1955. godine

Objavljeno: 18:16h

U nizu crnih vesti stigla je još jedna.

Fatma Girik
foto: Profimedia

Poznata turska glumica Fatma Girik preminula je jutros na odeljenju intenzivne nege privatne bolnice gde joj je ukazana pomoć. Imala je 79 godina. Girik, koja je živela u okrugu Bodrum u jugozapadnoj provinciji Mugla, došla je u Istanbul na lečenje pre oko šest meseci. Međutim, glumica nije mogla da dobije bitku za život u bolnici. Lekari još nisu otkrili uzrok smrti.

Gradonačelnik okruga Šišli Muamer Keskin objavio je smrt Fatme Girik na svom nalogu na društvenim mrežama. Keskin je o Fatmi, koja je bila bivša gradonačelnica Šišlija, rekao: „Velika vrednost Ješilčama i našeg Šišlija... Duboko sam tužan zbog gubitka drage Fatme Girik, naše bivše gradonačelnice Šišlija, sa kojom sam bio počastvovan da radim dok sam bio predsednik okruga“. Fatma Girik je rođena u Istanbulu 12. decembra 1942. godine u naselju Kankurtaran u starom Istanbulu. Završila je srednju žensku školu Kagaloglu. Girik je imala samo 13 godina kada je odigrala svoju prvu ulogu u filmu.

Igrala je manju ulogu u "Gunahkar Baba" ("The Sinner Father") 1955. godine. Njena prva glavna uloga u filmu bila je 1957. godine u filmu "Leke" ("Spot"), u režiji Seifi Havaeri. Posle "Leke", pojavila se u još nekoliko nepretencioznijih produkcija u kojima nije uspela da stekne ime kao glumica. Film u kom je Girik svojim nastupom privukla najveću pažnju i koji je proslavio je „Olum Pesimizde“ („Smrt nas juri“) iz 1960. godine u režiji Memduha Una. Girik je glumila u više od 180 filmova. Takođe je ušla u politiku u kasnijim godinama svoje karijere i bila je gradonačelnica okruga Šišli iz Socijaldemokratske populističke partije (SHP) između 1989. i 1994. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.