HASTA SIEMPRE, PRESIDENTE! Ovako se Kuba oprašta od Fidela Kastra! (FOTO)
Foto: Reuters

viva la revolution!

HASTA SIEMPRE, PRESIDENTE! Ovako se Kuba oprašta od Fidela Kastra! (FOTO)

Kubanske zastave, suze u očima i slika predsednika mogle su se videti na fotografijama dok su se u Havani opraštali od njega
Objavljeno: 09:36h

Nakon tužne vesti da je preminuo nekadašnji predsednik Kube, Fidel Kastro, svet se oprostio od njega. Prah Fidela Kastra je izložen u memorijalnom kompleksu „Hose Marti“ na Trgu revolucije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Širom zemlje ljudi su se oprostili od komandanta sa suzama u očima, a veliki broj državnika došao je da oda počast kubanskom vođi.

UMRO JE FIDEL KASTRO: Ovo je 10 njegovih lekcija koje nijedan političar na svetu ne sme da zaboravi! (FOTO) (VIDEO)

Severna Koreja je proglasila tri dana žalosti, dok je sestra Fidela Kastra rekla da neće doći na komemoraciju.

Kubanske zastave, suze u očima i slika predsednika mogle su se videti na fotografijama dok su se u Havani opraštali od njega. U kolonama su, kako mladi tako i stariji čekali na poslednji pozdrav sa Fidelom.

Fidel Kastro je rođen 13. avgusta 1926. godine i kao politički marksista-lenjinista postao je 17. predsednik Kube.

foto: Reuters

Za vreme njegove vladavine zemlja je postala socijalistička, industrija je nacionalizovana, dok su ostale socijalističke norme i vrednosti implementirane u društvo.

foto: Reuters

Mnogi ga smatraju za pravog vođu revolucije, iako je kontroverzna svetska ličnost. Za života je dobio veliki broj nagrada i odlikovanja, a njegova borba protiv imperijalizma obezbedila je Kubi nezavisnost od SAD.

foto: Reuters

Sa druge strane, kritičari su ga smatrali za diktatora pod čijim režimom je zemlja postala siromašna i zbog kog je veliki broj Kubanaca napustio zemlju.

foto: Reuters
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.