"DANAS IMAM SAN": Dan MARTINA LUTERA KINGA, predvodnik borbe za LJUDSKA PRAVA ubijen u 39. godini ŽIVOTA!
Martin Luter King, Foto: Profimedia

MONUMENTALAN DAN

"DANAS IMAM SAN": Dan MARTINA LUTERA KINGA, predvodnik borbe za LJUDSKA PRAVA ubijen u 39. godini ŽIVOTA!

Imam san da će moje četvoro dece jednoga dana živeti u naciji gde neće biti osuđivani prema boji njihove kože već prema sadržaju njihove ličnosti

Objavljeno: 13:46h

Dan Martina Lutera Kinga je američki praznik koji se slavi 17. januara. Evo zašto je King toliko slavna figura u američkoj borbi za jednakost.

Martin Luter King Jr.,predvodnik borbe za ljudska prava i najpoznatiji je po svom govoru ,,Imam san", ubijen je 1968. godine u 39. godini života. Amerika proslavlja Dan Martina Lutera Kinga svakog trećeg ponedeljka u januaru kako bi mu odala počast. Ovo je prilika da se amerikanci prisete onoga što je Luter ostavio za sobom prilikom borbe protiv nejednakosti.

1 / 6 Foto: Profimedia

Sledeće godine će biti 60 godina od kada je Martin Luter King stajao na stepenicama Linkolnovog memorijala u Vašingtonu i dao svoj poznati govor hiljadama slušalaca.

Neke od Kingovih najcitiranijih reči uključuju: ,,Imam san da će moje četvoro dece jednoga dana živeti u naciji gde neće biti osuđivani prema boji njihove kože već prema sadržaju njihove ličnosti. Danas imam san."

Bonus video:

01:39

PRVI SNIMAK NOVAKA U BEOGRADU: Pogledajte šta je Đoković uradio po sletanju na aerodrom Nikola Tesla

(Espreso/Express.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.