"IMAO SAM DOBAR ŽIVOT, IZUZETNO DOBAR": Sasoli SAHRANJEN uz državne počasti u Rimu! (FOTO)
David Sasoli, Foto: Profimedia

ITALIJA

"IMAO SAM DOBAR ŽIVOT, IZUZETNO DOBAR": Sasoli SAHRANJEN uz državne počasti u Rimu! (FOTO)

Sasolijevi prijatelji kažu da mu je izvršena transplantacija koštane srži pre 10 godina i da su mu se problemi sa imunološkim sistemom vratili krajem prošle godine

Objavljeno:

U Italiji je danas uz državne počasti sahranjen predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli, a verskoj službi u jednoj bazilici u Rimu prisustvovali su lideri Italije i EU.

- Imao sam dobar život, izuzetno dobar život, iako pomalo komplikovan, ali da se završi u 65. je malo prerano - citirala je svog muža neposredno pre njegove smrti Sasolijeva supruga Alesandra Vitorini.

Sasolijevi prijatelji kažu da mu je izvršena transplantacija koštane srži pre 10 godina i da su mu se problemi sa imunološkim sistemom vratili krajem prošle godine. Preminuo je 11. januara u klinici za lečenje od raka na severoistoku Italije.

Ispraćaju u Rimu prisustvovali su, između ostalih, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, italijanski predsednik Serđo Matarela, italijanski premijer Mario Dragi i njegov španski kolega Pedro Sančez.

Sasolijev kovčeg bio je pokriven zastavom EU prilikom unošenja u Baziliku Svete Marije Anđeoske, a italijanska vojska postavila je počasnu stražu.

1 / 6 Foto: Profimedia

Italijanski kardinal Mateo Zupi rekao je da se Sasoli zalagao za uedinjenu Evropu sa ključnim vrednostima i da je svojim zalaganjem doprinosio funkcionisanju institucija, ne kroz ideologiju, već kroz ideale.

Bonus video:

05:01

BRZE VESTI 14.01.2022. 11:55

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.