UZNEMIRUJUĆI SNIMAK NAPADA NA DONALDA TRAMPA! OVO JE OSVANULO (VIDEO)
Donald Tramp, Foto: Twitter printscreen

jezivo

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK NAPADA NA DONALDA TRAMPA! OVO JE OSVANULO (VIDEO)

- Ako ne, poručujem svim američkim liderima, nemojte sumnjati da će ruka osvete izaći iz rukava umeta - rekao je Raisi, misleći na svetsku zajednicu muslimana

Objavljeno: 18:48h

Na veb-stranici iranskog ajatolaha objavljen je animirani video na kojem se vidi kako je Tramp ubijen u napadu dronom dok je igrao golf na Floridi. Internet stranica iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Hamneija objavila je animirani video na kojem se čini da se vidi robot koji poziva u napad dronom da se ubije bivši američki predsednik Donald Tramp.

Animirani video je deo obeležavanja godišnjice ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija 3. januara 2020. u udaru američke bespilotne letelice u Bagdadu. Na snimku, objavljenom u sredu na veb stranici kancelarije ajatolaha Alija Hamneija, izgleda da se vidi da je gospodin Tramp, na golf terenu u Mar-a-Lagu na Floridi, gađan dronom.

Video se nastavlja na prošlogodišnji propagandni poster koji takođe prikazuje Trampa na golf terenu, pozivajući na osvetu za ubistvo generala Sulejmanija. Ranije ovog meseca, tvrdolinijaški predsednik Irana Ebrahim Raisi zahtevao je da se Tramp "progoni i ubije".

- Ako ne, poručujem svim američkim liderima, nemojte sumnjati da će ruka osvete izaći iz rukava umeta - rekao je Raisi, misleći na svetsku zajednicu muslimana.

Ovo nije prvi put da iranski režim traži progon Trampa ili američkog predsednika. Iran je prošle godine zatražio od Interpola da izda "crvenu poternicu" za hapšenje Trampa i 47 drugih američkih zvaničnika, navodeći kao povod ciljano ubistvo Kasema Sulejmanija, moćnog iranskog generala, pre godinu dana. Interpol je odgovorio da ne razmatra zahteve za crvenu poternicu koji su motivisani političkim ili vojnim interesima.

To je drugi put da Iran traži pomoć u hapšenju američkog predsednika. Prvi američki predsednik za kog je Iran tražio da bude uhapšen bio je Ronald Regan, prenosi Daily Mail.

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.