I SEVERNA KOREJA PATI: Kim Džong Un naredio trodnevnu žalost zbog smrti heroja Kastra! (FOTO)
Foto: Reuters

zastave na pola koplja

I SEVERNA KOREJA PATI: Kim Džong Un naredio trodnevnu žalost zbog smrti heroja Kastra! (FOTO)

Bivši predsednik i premijer Kube, ali u svetu najviše poznat po radikalnim promenama društvenih odnosa, umro je u petak uveče u Havani u 91. godini života
Objavljeno:

Nakon smrti lidera kubanske revolucije Fidela Kastra, zastave u Severnoj Koreji spuštene su na pola koplja pošto je vladar te države Kim Džong Un naredio trodnevnu žalost.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bivši predsednik i premijer Kube, ali u svetu najviše poznat po radikalnim promenama društvenih odnosa, umro je u petak uveče u Havani u 91. godini života.

Tramp: Pobedio bih ubedljivije da nije bilo nelegalnih glasova!

Na stanici metroa u Pjongjangu postavljena je staklena vitrina sa čituljom velikom revolucionaru i tu je navedeno kako je Kastro prvi put došao u Severnu Koreju 1986. godine.

Kastro je označen i kao "severnokorejski heroj" zbog truda i napora u cilju osnaživanja veza između dve države, ali i protiv imperijalističke spoljne politike Sjedinjenih Američkih Država.

foto: Reuters / Prensa Latina

Uprkos tome što su dve zemlje i geografski i kulturno veoma udaljene, Kuba je uspostavila diplomatske odnose sa Severnom Korejom još davne 1960. godine, a ima i amabasadu u Havani, dok im je glavna tačka saglasnosti protivljenje američkoj politici.

Ove dve države napravile su medijski bum u julu 2013. godine pošto su vlasti u Panamskom kanalu otkrile 240 tona oružja, uključujući borbene avione i projektile koje su se nalazile ispod pošiljke šećera na brodu čije je odredište bila Severna Koreja.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.