ZAJEDNO ZA ZAJEDNIČKU BUDUĆNOST: CGTN Amerika pokrenula medijsku akciju
Ilustracija, Foto: Kineski radio Internacional

AMERIČKI ODSEK KINESKE GLOBALNE TELEVIZIJSKE MREŽE

ZAJEDNO ZA ZAJEDNIČKU BUDUĆNOST: CGTN Amerika pokrenula medijsku akciju

Predsednik Kineske medijske grupe i glavni urednik Šen Haisijung poslao je video poruku u kojoj je svet upoznao sa najsavremenijim 5G studiom za striming uživo

Objavljeno:

Američki odsek Kineske globalne televizijske mreže CGTN Amerika pokrenuo je medijsku akciju "Zajedno za zajedničku budućnost".

Program uključuje video poruke poznatih gostiju, očekivanja starijih članova Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i olimpijaca na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Pekingu 2022. godine, kao i proslavu kineske Nove godine u Vašingtonu, piše Kineski radio Internacional.

Predsednik Kineske medijske grupe i glavni urednik Šen Haisijung poslao je video poruku u kojoj je svet upoznao sa najsavremenijim 5G studiom za striming uživo.

Šen Haisijung
foto: Kineski radio Internacional

Šen u svojoj video poruci poziva medijske kolege iz celog sveta da koriste studio koji je izgrađen u brzom vozu i koji će se koristiti tokom ZOI.

Ambasador Kine u SAD-u Ćin Gang poslao je specijalnu video poruku ljubiteljima hokeja na ledu, rekavši da ljudi vole ovaj sport jer on odražava "sportsko umeće međusobnog poštovanja" i "fer pleja".

Ambasador je takođe rekao da Zimske olimpijske igre u Pekingu koriste najbolju tehnologiju za pravljenje leda na svetu i da će proizvesti „nultu emisiju ugljenika“.

Stariji član Međunarodnog olimpijskog komiteta Dik Paund zajedno sa ostalim olimpijskim ličnostima, takođe je podelio svoje uzbuđenje zbog predstojećeg takmičenja u Kini.

Nekoliko američkih olimpijaca, uključujući trostrukog američkog osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama Šona Vajta, izjavilo je da imaju velika očekivanja od predstojećih Igara.

Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. poklapaju se sa kineskom novom godinom. CGTN Amerika organizovala je proslavu sporta, jedinstva i sreće za predstojeću godinu tigra u "Capital One Areni" u Vašingtonu. Obožavaoci su tom prilikom dobili poklone, uključujući plišane tigrove i pande.

(Espreso/Kineski radio Internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.