Pao ruski avion, 224 poginulih: Prve fotografije sa mesta nesreće! (VIDEO) (FOTO)

na putu iz egipta ka rusiji

Pao ruski avion, 224 poginulih: Prve fotografije sa mesta nesreće! (VIDEO) (FOTO)

U avionu bilo 63 muškaraca, 138 žena i 17 dece. Skoro svi u avionu bili su ruski državljani
Objavljeno: 19:21h

Avion "airbus 321", koji je juče ujutru poleteo sa aerodroma u blizini odmarališta u Šarm el Šeiku, srušio se u planinskoj oblasti Hašaba, južno od Ariša na Sinaju. Svih 224 putnika i članova posade su stradali. Uzrok nesreće će utvrditi komisija.

17.18h - Ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov odbacio navode nekih medija da su ruski putnički avion na letu od Šarm el Šeika do Sankt Peterburga oborili teroristi. Islamska država: Mi smo oborili ruski avion, hvala Bogu - svi su mrtvi! (FOTO)
14.14h - Ruski zvaničnici su zvanično objavili da su svi putnici stradali. U Rusiji je sutra dan žalosti.
13.55h
- Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu, povodom pogibije putnika ruskog aviona na Sinaju. - Duboko nas je ožalostila vest o tragičnoj pogibiji putnika u avionu kompanije 'Kogalimavija', koji se srušio u Egiptu. Iako je teško utešiti one koji su u ovoj nesreći izgubili najmilije, uveren sam da ćete im Vi i Vaša Vlada pružiti podršku - navodi se u telegramu premijera Vučića.
13.48h Britanski premijer Dejvid Kameron poručio je na svom Tviter nalogu da je u mislima sa porodicama i prijateljima nastradalih u avionskoj nesreći.

13.43h
spisak putnika OVDE 13.20h 214 ruskih državljana i troje Ukrajinaca,
Poslednja slika pred let: Da li su Jurij i Olga preživeli? (FOTO) 13.26h Dmitrij Medvedev
12.51h da nema preživelih
12.44h odmah nakon poletanja prijavio tehničke probleme 12.33h
12.30h Predsednik Rusije Vladimir Putin proglasio je nedelju 1.novembar Danom žalosti. 12.28h Egipatske vlasti potvrdile su Rojtersu da su pronađene dve crne kutije. 12.24h Ruski mediji prenose da su svi putnici bili osigurani, i da će porodice nastradalih dobiti oko 28 hiljada evra odštete. 12.09h Rodbina nastradalih stigla na aerodrom Pulkovo u Sankt Petesburgu.
11.50h
- Poslednji snimak ruskog aviona zabeležen neposredno pre nesreće:
11.42h - Nemačka upozorava svoje aviokompanije da ne preleću Sinaj.
11:38h - U toku je konferencija za novinare ruskog ministra za vanredne situacije
11.36h - Sto tela je izvučeno iz olupine, javljaju agencije.
11.25h - Olupina srušenog ruskog putničkog aviona pronađena je u centralnom delu Sinajskog poluostrva, saopštile su egipatske vlasti. - Vojni avioni su lokalizovali olupinu u planinskoj oblasti i 45 ekipa hitne pomoći upućeno je u tu zonu - navodi se u saopštenju iz kancelarije egipatskog premijera Šerifa Ismaila. 11.17h - Spasavanje putnika otežano je jer je na severnom Sinaju je već dve godine sedište ogranka Islamske države, koji su ubili na stotine vojnika i policajaca. 11.05h - Najmanje petroro dece pronađeno je mrtvo, a avion je bukvalno prepolovljen, a neka tela su ostala vezana za sedišta.
11.02h - Podaci govore da je avion naglo gubio visinu. Navodno, posada za spasavanje je čula glasove zarobljenih putnika.
11h - Hitna pomoć je krenula ka mestu pada aviona
10.57h - Putin najavio formiranje komisije kako bi se otkrio uzrok pada aviona
Egipatski kontrolori vazdušnog saobraćaja saopštili su da su izgubili kontakt sa putničkim avionom u kojem je bilo 224 putnika i članova posade neposredno nakon poletanja iz odmarališta u Šarm el Šeiku ka Rusiji. 10h - Mesto pada je ubrzo pronađeno:
Posle te objave, najpre je saopšteno da je avion na sigurnom i da je ušao u turski vazdušni prostor da bi ipak egipatski premijer saopštio da je avion pao u centralnom Sinaju. Rodbina putnika iz aviona, koja je čekala na aerodromu u Pulkovu, ulazi u autobuse.
Ruski avion sa više od 200 putnika i članova posade srušio se jutros u Egiptu, potvrdile su egipatske vlasti, javio je BBC. Avion tipa erbas A-321 srušio se ubrzo nakon poletanja iz Šarm el-Šeika, a leteo je za Sankt Peterburg. Neki mediji izvestili su da je avion nestao iznad Kipra, ali je iz kancelarije egipatskog premijera potvrdjeno da se srušio u centralnom delu Sinaja.
Egipatski bezbednosni izvori su naveli da su u avionu uglavnom bili ruski turisti. Najpre je javljeno da je avion nestao, pa da je nađen, pa se ispostavilo da je ipak pao Bezbednosni izvori sa Sinajskog poluostrva potvrdili su najpre da se letelica vodi kao nestala. Egipatski zvaničnik rekao je da je avion bezbedno napustio vazdušni prostor iznad ove afričke države, međutim da su ubrzo nakon poletanja kontrolori leta izgubili kontakt sa letelicom. Nakon toga je javljeno da je avion ipak "bezbedan". Avion je nestao 23 minuta posle uzletanja iz Šarm el Šejka. Letelica je stara 18 godina, a još nije sigurno koliko je u njoj bilo putnika i članova posade. Direktor egipatske Administracije za krizne situacije u vazdušnom saobraćaju Ajman al Mukadam rekao je posle objave da je avion nestao da je ipak na sigurnom i da je pilot kontaktirao kontrolore u Turskoj.
- Ruska aviokompanija obavestila nas je da je avion, sa kojim su kontrolori izgubili kontakt, bezbedan i da je pilot kontaktirao turske kolege te da trenutno leti iznad te zemlje - kazao je Mukadam. Ovo je avion koji je nestao, pa "pronađen", pa ipak tragično pao. Pored velike neizvesnosti da li je avion siguran ili ne, sada se postavlja pitanje i gde se tačno srušila letelica. Ruski putnički avion, koji je jutros poleteo iz letovališta Šarme el Šeik za Sankt Peterburg, srušio se u centralnom Sinaju, potvrdila je Kancelarija egipatskog premijera. Ipak neki mediji javljaju da je on pao kod Kipra. Radarski kontakt je izgubjenu vazdušnom prostoru Kipra, prenela je RIA, ruske vazduhoplovne izvore. Reč je o avionu erbas A-321, ruske vazduhoplovne kompanije "Kogalimavija". (Espreso.co.rs / Srna/Rojters/Beta)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.