MAKRON IZVEO POLICAJCE NA ULICE: 3.500 njih dobija novi zadatak!
Emanuel Markon, Foto: Profimedia

ozbiljna situacija

MAKRON IZVEO POLICAJCE NA ULICE: 3.500 njih dobija novi zadatak!

Makron nije zvanično saopštio da će tražiti drugi mandat, ali nema sumnje da će se to dogoditi

Objavljeno:

Predsednik Francuske Emanuel Makron najavljuje više hiljada policajaca na ulicama, u trenutku kada njegovi glavni protivnici govore da je izneverio Francuze u pogledu bezbednosti. Bezbednost je postala glavna tema u kampanji uoči predsedničkih izbora, koji će biti održani u aprilu, preneo je Rojters.

- Danas naša policija i žandarmi obavljaju mnoge dužnosti koje se ne odnose na vaš svakodnevni život - čuvaju javne zgrade i hospitalizovana lica u pritvoru, službenike na sudskim ročištima, što ih sprečava da patroliraju u naseljima - rekao je Makron, dodajući da će ih zbog toga osloboditi takvih zadataka, koje će preneti na administrativno osoblje ili na privatna ili ugovorna partnerstva...

- To će nam omogućiti da oslobodimo oko 3.500 policajaca i žandarma - istakao je predsednik Francuske.

Braneći postignuto, nakon što su ga konzervativna protivkandidatkinja Valeri Pekres i kandidati krajnje desnice Marin Le Pen i Erik Zemur u više navrata kritikovali, Makron je rekao da je Francuska u proteklih pet godina ponovo uložila u bezbednost. On je kazao da je došlo do pada broja provala i drugih zločina tokom njegovog mandata.

Makron nije zvanično saopštio da će tražiti drugi mandat, ali nema sumnje da će se to dogoditi, navela je agencija.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.