IZRAEL GORI: Stiže supertanker SAD, pomažu Palestinci!
Foto: Reuters/Ilustracija

hAOS

IZRAEL GORI: Stiže supertanker SAD, pomažu Palestinci!

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu za neke od požara rekao da su uzrokovani "terorom onih koji su ih namerno podmetnuli", javlja AP
Objavljeno: 08:47h

Veći broj požara i bukti širom Izraela, od kojih je najveći u severnom gradu Haifi odakle je evakuisano oko 50.000 ljudi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu za neke od požara rekao da su uzrokovani "terorom onih koji su ih namerno podmetnuli", javlja AP.

Požari bukte Izraelom već nekoliko dana, pri čemu suvo i vetrovito vreme doprinosi brzom širenju vatre.

Netanijahu je, izjavi novinarima u Haifi, nije rekao da li je poznat identitet osumnjičenih za podmetanje požara niti njihovi motivi, navodi američka agencija, uz primedbu da izraelski zvaničnici obično koriste reč "teror" kada govore o arapskim ili palestinskim ekstremističkim aktivnostima. Osim toga, Netanijahu je je Ministarstvu spoljnih poslova naredio da kontaktira američku kompaniju koja raspolaže supertankerom, velikim avionom za gašenje požara, da razmotri mogućnost da se dopremi u Izrael kako bi se ugasila vatra. Portparol ministarstva je potvrdio Netanijahuov zahtev i rekao da je postignut dogovor da takav avion stigne u Izrael za 28 sati.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.