DRAMA U FRANCUSKOJ: Naoružani muškarac upao u dom za kaluđere i ubio ženu! (FOTO)
Foto: Reuter

Talačka kriza

DRAMA U FRANCUSKOJ: Naoružani muškarac upao u dom za kaluđere i ubio ženu! (FOTO)

Muškarac koji je upao u dom, u kojem živi 60 monaha u penziji, bio je sam, s maskom na glavi i naoružan nožem i puškom sa skraćenom cevi, a motivi napada su za sada nepoznati, rekli su izvori bliski istrazi, prenose francuski mediji pozivajući se na AFP
Objavljeno: 07:16h

Naoružan muškarac uleteo je oko 21.45 časova po lokalnom vremenu u dom namenjen penzionisanim kaluđerima u Monpeljeu, Francuskoj i ubio jednu ženu, prenose svetski mediji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Francuski specijalci upali su u dom za penzionisane sveštenike nedugo pošto im je javljeno da je u taj objekat upao muškarac naoružan nožem i, najverovatnije, puškom, javljaju francuski mediji.

Telo žene koja je prijavila napad pronađeno je u zgradi. Prema prvim informacijama, ubijena je nožem. Prvobitne informacije o još jednoj žrtvi pokazale su se, docnije, neistinitim.

Policajci su, pretražujući sprat po sprat tog staračkog doma, evakuisali svih 59 talaca, ali nisu uspeli da pronađu napadača, za kojim se još uvek traga.

Lokalni dnevnik Midi libre navodi da je policija blokirala sve okolne puteve pokušavajući da spreči bekstvo muškarca, čiji je identitet još uvek nepoznat.

Francuske vlasti saopštile su da je malo verovatno da se radi o terorističkom napadu.

foto: Reuter

Muškarac koji je upao u dom, u kojem živi 60 monaha u penziji, bio je sam, s maskom na glavi i naoružan nožem i puškom sa skraćenom cevi, a motivi napada su za sada nepoznati, rekli su izvori bliski istrazi, prenose francuski mediji pozivajući se na AFP.

Pripadnici žandarmerije su u potrazi za napadačem, koji je vezao ženu zaposlenu u domu za penzionisane monahe koji su ranije bili angažovani u misijama po Africi, navode francuski mediji. Starčki dom za monahe osnovan je 1994. godine.

foto: Reuter

U Francuskoj je i dalje na snazi vanredno stanje nakon niza terorističkih napada.

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.