KRISTININA HALJINA KOŠTALA ZAMENIKA MINISTRA RAZREŠENJA FUKCIJE! Oglasila se, njena poruka šokira (FOTO)
Kristina Tiškun, Foto: Instagram/christina_tyshkun

au

KRISTININA HALJINA KOŠTALA ZAMENIKA MINISTRA RAZREŠENJA FUKCIJE! Oglasila se, njena poruka šokira (FOTO)

Kristina tvrdi da nije bila zaposlena u ministarstvu obrazovanja Ukrajine, te da nikad nije bila savetnica i pomoćnik zamenika ministra

Objavljeno: 10:25h

Kristina Tiškun (27) iz Ukrajine, čije je pojavljivanje u provokativnoj haljini na prijemu zamenika ministra koštalo funkcije, tvrdi da nikad nije bila savetnica u ministarstvu prosvete Ukrajine i saradnica zamenika ministra Igora Garbaruka.

Podsetimo, Garbaruk je ostao bez posla nakon što su se pojavile fotografije na kojima, sa drugim zvaničnicima, pozira kraj lepe mlade devojke u provokativnoj crnoj haljini sa dubokim dekolteom.

Nedugo nakon ovoga, zamenik ministra je razrešen funkcije.

Odmah potom pronela se vest da je Kristina donirala svoju haljinu u humanitarne svrhe, i da je ista prodata na aukciji za 1.000 dolara. To je ponovo podgrejalo priče o ovoj lepoj dami i njenoj povezanosti sa Garbarukom.

Međutim, iako su gotovo svi ukrajinski mediji tvrdili da je ona bila u Ministarstvu na poziciji savetnika, Kristina sad to odlučno negira.

- Da stavimo tačku više. Ja nisam bila zaposlena u Ministarstvu. Nisam išla u Lavov u zvaničnu posetu i nikad nisam ni bila savetnica zamenika ministra. Ja sam bila angažovana na jednom projektu i učestvovala sam u istom iz ugla medija i komunikacija, a ne kao njegov savetnik i pomoćnik - tvrdi Kristina.

Ona kaže i da je samoinicijativno otišla na proslavu u Lavov, jer se divi tamošnjem gradonačelniku i želela je da ga upozna.

- Imam veoma visoko mišljenje o njemu kao stručnjaku i želela sam da ga upoznam i tada su nas fotografisali - tvrdi ona.

Kristina je istakla da je svesna da je haljina koju je nosila na prijemu provokativna.

- Hoću da se borim protiv onoga što žene danas proživljavaju. Moja haljina je vid protesta. I mene pogađa nejednakost među polovima i seksizam. Sa tim se stalno suočavam. Procenjuju me na osnovu mog izgleda - kaže Kristina.

Ističe i da je dobila brojne uvrede i pretnje, a da nije uradila ništa već je, kako kaže, samo obukla haljinu.

Ostaje da se ustanovi na koji način je Kristina bila angažovana u Ministarstvu, jer ova njena izjava se ne poklapa sa onom koju je sam Garbaruk dao nakon povlačenja sa funkcije.

Naime, pre nego što se Kristina oglasila, oglasio se i Garbaruk, koji je rekao da je dobio natrag svoju radnu knjižicu i otkaz.

"Vreme je da razjasnimo neke stvari. Kao prvo, zapravo sam napisao izjavu po sopstvenoj volji. Moj stav je da je državni funkcioner odgovoran ne samo za sebe, već i za svoje podređene. To je sasvim normalna evropska praksa koje se pridržavam. Drugo, kao i svaka osoba imao sam izbor. Možda nisam napisao ostavku, ali sam odlučio da uradim tačno kako sam odlučio. Iskreno se zahvaljujem kolegama iz Ministarstva prosvete i nauke Ukrajine, kao i kolegama iz drugih ministarstava na svemu što smo zajedno uspeli da uradimo. Iskreno se nadam da će postepeno u društvu postojati institucija ugleda i da će svaki političar i funkcioner časno i dostojanstveno odgovarati za svoje reči i postupke", napisao je Garbaruk i čestitao svima Novu godinu.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.