DODATNE RESTRIKTIVNE MERE U GRČKOJ: Danas ZABELEŽEN rekordan BROJ OBOLELIH
Grčka, Foto: Profimedia

BORBA SA VIRUSOM

DODATNE RESTRIKTIVNE MERE U GRČKOJ: Danas ZABELEŽEN rekordan BROJ OBOLELIH

Mesta za zabavu će se zatvarati u ponoć, a broj publike na fudbalskim stadionima će biti ograničen na 10 odsto od kapaciteta stadiona

Objavljeno:

Grčke vlasti uvode dodatne restriktivne mere, nakon što je danas zabeležen najveći broj obolelih od početka pandemije u jednom danu, odnosno 9.284 slučajeva.

Ministar zdravlja Tanos Plevris objavio je da će mere stupiti na snagu 3. januara, što znači da će biti obavezno nošenje najefikasnijih maski ili dve hirurške maske u supermarketima i u javnom prevozu, javio je AP, a prenosi Tanjug.

Mesta za zabavu će se zatvarati u ponoć, a broj publike na fudbalskim stadionima će biti ograničen na 10 odsto od kapaciteta stadiona.

Takođe, rad od kuće će će biti obavezan i u privatnom sektoru u situacijama gde je to moguće, a posete domovima za stare će biti dozvoljene samo osobama koje donosu negativan PCR test.

- Očigledno, omikron soj se raširio zemljom, posebno u širem području Atine, gde je primetan veliki broj slucajeva - kazao je Plevris.

Grčka: Rekordan broj obolelih od kovida u danu 9.284

Zdravstvene vlasti Grčke saopštile su danas da je zabeleženo 9.284 novih slučajeva korona virusa, što je rekordan broj obolelih u danu od početka pandemije.

Državna služba za Javno zdravlje (EODY) je saopštila da je danas preminulo 66 ljudi, u odnosu na 79 u nedelju, preneo je "Katimerini".

Na respiratorima je 629 pacijenata, među kojima je 84,74 odsto nevakcinisano.

U Grčkoj su od početka pandemije zabeležena 1.084.153 slučaja, a umrlo je 20.496 pacijenata.

Među preminulima, 95,2 odsto je imalo pridružene bolesti ili su bili stariji od 70 godina.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.