20 ODSTO ZARAŽENIH IMA OMIKRON U FRANCUSKOJ!
Omikron, Foto: Profimedia

otkrili

20 ODSTO ZARAŽENIH IMA OMIKRON U FRANCUSKOJ!

Prema podacima od ponedeljka, u Francuskoj je korona virusom zaraženo gotovo 73.000 ljudi, što je 15 odsto više nego pre nedelju dana

Objavljeno:

Talas omikrona napreduje veoma brzo u Francuskoj gde 20 odsto zaraženih korona virusom ima taj novi soj, saopštila je večeras tamošnja vlada suočena sa nastavkom epidemije.

Portparol francuske vlade Gabrijel Atal (Gabriel Attal) izjavio je da se očekuje "veliki talas" novog soja korona virusa i najavio mogućnost dodatnih mera protiv epidemije.

Prema njegovim rečima, omikron najviše pogađa građane od 20 do 40 godina.

Prema podacima od ponedeljka, u Francuskoj je korona virusom zaraženo gotovo 73.000 ljudi, što je 15 odsto više nego pre nedelju dana.

U Francuskoj sutra počinje vakcinacija dece od pet do 11 godina, dok su vlasti ranije saopštile da će od 30. januara biti obavezna treća doza vakcine za medicinsko osoblje i vatrogasce pošto se pojavilo nekoliko žarišta varijantom omikron na širem području Pariza.

Vlasti su pozvale na ograničeno kretanje gradjana za Božić i Novu godinu, dok su u Parizu otkazani vatromet i koncert za doček Nove godine u aveniji Jelisejskih polja.

Oko 78 odsto građana primilo je najmanje jednu injekciju, a 76,4 odsto je potpuno vakcinisano. Dato je više od 20,5 miliona doza vakcine protiv korona virusa.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.