U KALIFORNIJI ĆE SE OTVORITI PROCEP OD 1.300 KM: Novo strašno upozorenje naučnika!
Foto: Wikipedia

šta se sprema?

U KALIFORNIJI ĆE SE OTVORITI PROCEP OD 1.300 KM: Novo strašno upozorenje naučnika!

U eventualnom zemljotresu oko 3,5 miliona domova bi moglo da bude oštećeno u zemljotresu jačine 8,3 rihtera, a šteta bi bila 300 milijardi dolara
Objavljeno: 15:14h

Nedavno sprovedena studija pokazala je zastrašujuće rezultate prema kojima bi velika pukotina u kalifornijskom gradu Sent Anders mogla da se razdvoji tokom cele svoje dužinom od 1.300 kilometara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ranije se verovalo da bi najveće pucanje moglo da se dogodi samo na određenim segmentima. Nove informacije su iskoristili osiguravači i na osnovu njih napravili zastrašujuće prognoze.

Godinama unazad postojao je konsenzus naučnika da zemljotresi koji se dešavaju širom zemlje ne mogu da stignu do Kalifornije. Ipak, studija državnih i akademskih istraživača iz 2014. došla je do zaključka da bi zemljotres koji bi počeo na jednom od krajeva mogao da "zakopča" stotinama kilometara dugu pukotinu.

foto: Wikipedia

Istraživač Geološko-topografskog instituta SAD Morgan Pejdž, koji je učetvovao u istraživanju 2014. godine, kaže za Vol Strit Džornal, da naučnici nisu bili sigurni da je ovako nešto moguće, ali da sada postoji velika mogućnost.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.