NAKON VELIKOG ZEMLJOTRESA U JAPANU: Desetine povređenih, naređena evakuacija
Foto: Fonet

epilog nesreće

NAKON VELIKOG ZEMLJOTRESA U JAPANU: Desetine povređenih, naređena evakuacija

Iako je u početku bilo prognozirano da će talasi biti visoki čak tri metra, prvi koji su stigli do obale bili su visoki oko 90 cm
Objavljeno: 08:24h

Nekoliko desetina ljudi je povređeno, a nekoliko stotina evakuisano nakon snažnog zemljotresa (7,4) koji je pogodio istočnu obalu Japana, prenose agencije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vlasti u Japanu ukinuli su sva upozorenja na cunami sedam sati nakon snažnog zemljotresa koji je pokrenio srednje cunami talase.

Primećeni su i redovi automobila koji su se udaljavali od obale, nakon što su zvaničnici upozorili na mogućnost cunamija.

Iako je u početku bilo prognozirano da će talasi biti visoki čak tri metra, prvi koji su stigli do obale bili su visoki oko 90 cm.

Rojters prenosi navode američkog Geološkog instituta da je potres bio na oko 67 kilometara severoistočno od Ivakija, na dubini od 10 kilometara, dok TASS samo javlja da je pogodjena prefektura Fukušima i podatke o kretanju cunamija.

NOVI ZEMLJOTRES U JAPANU! Ovoga puta mnogo jači, cela država strepi od CUNAMIJA!

Prema najnovijim saznanjima, sistem hlađenja u trećem reaktoru nuklearne centrale Fukušima je popravljen, nakon što je bio stao.

Kako je "Raša tudej" prenela, sistem za hlađenje trećeg reaktora u nuklearnoj centrali bio je prestao da pušta vodu u sistem a problem je nastao zbog kvara na pumpi.

- Za sada, nismo zabeležili ništa nepredviđeno - objavio je TEPCO.

Rojters navodi da je "Tohoku kompanija za električnu energiju" objavila da nema oštaćenja na nuklearnoj centrali "Onagava".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.