RASTE BROJ MRTVIH POSLE HORORA U ITALIJI: Srušila se zgrada, BROJE SE NASTRADALI (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/@emerganzavvf

UŽAS

RASTE BROJ MRTVIH POSLE HORORA U ITALIJI: Srušila se zgrada, BROJE SE NASTRADALI (VIDEO)

Zona eksplozije izgleda kao ratni scenario: ruševine, razbijeno staklo, krhotine i oštar miris paljevine svud

Objavljeno:

Najmanje tri osobe su poginula, a šest se vodi kao nestalo nakon što se u nedelju rano ujutro srušila zgrada u sicilijanskom gradu Ravanuza.

Timovi hitne pomoći pronašli su telo muškarca u ruševinama tokom noći, telo žene u jutarnjim časovima, saopštila je vatrogasna služba Vigili del Fuoko na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Do sada su spasene dve žene, a italijanske vlasti saopštile su da se zgrada srušila nakon eksplozije izazvane velikim curenjem gasa, koja je uništila tri kuće i oštetila još jednu.

Zona eksplozije izgleda kao ratni scenario: ruševine, razbijeno staklo, krhotine i oštar miris paljevine svuda. Na lice mesta stigli su vatrogasci iz Agrigenta, Palerma i Katanije, Crveni krst, Civilna zaštita, policija i karabinjeri.

„Gas se nakupio ili pod zemljom ili u zatvorenom okruženju. Aktivacija lifta je takođe mogla da izazove eksploziju“, rekao je komandant vatrogasne brigade Agrigento Đuzepe Merendino.

„U narednih nekoliko dana izvršićemo detaljniju istragu“, istakao je on.

Mogući uzroci pucanja cevi mogu biti loše vreme, pomeranje tla ili podizanje, preneli su lokalni mediji.

Karmelo Di Anđelo, gradonačelnik Ravanuze, na svom Fejsbuk profilu poručio je građanima da je reč o katastrofi i pozvao sve koji mogu da pomognu da se jave vatrogasnoj službi.

„Ovo je katastrofa, trebaju nam cisterne. Molim sve one koji imaju lopate i buldožere da se jave vatrogascima i pomognu im u ruševinama“, rekao je Di Anđelo.

U četvorospratnici uništenoj eksplozijom nalazilo se devet članova iste porodice. Dok su neke žrtve već pronađene, 80-godišnja žena prevezena je u bolnicu sa ozbiljnim prelomima. Ostali članovi porodice se i dalje vode kao nestali, uključujući mladu medicinsku sestru koja je na kraju trudnoće i njenog supruga.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.