Žvake, kapi za nos, francuski sir: Šta je još zabranjeno u mnogim zemljama na svetu? (FOTO)

DA NE POVERUJEŠ!

Žvake, kapi za nos, francuski sir: Šta je još zabranjeno u mnogim zemljama na svetu? (FOTO)

Iako su neke zabrane očekivane, ima i onih koje će većinu šokirati, jer se radi o predmetima koji su inače u svakodnevnoj upotrebi
Objavljeno: 12:09h

Iz političkih, kulturnih, verskih ili zdravstvenih razloga, neke su stvari zabranjene u određenim zemljama. Iako su neke zabrane očekivane, ima i onih koje će većinu šokirati, jer se radi o predmetima koji su inače u svakodnevnoj upotrebi. Business Insider je sastavio popis devet šokantnih primera zabrana koje će vas potpuno iznenaditi. 1. Šetalice za bebe:

Printscreen/You tube/Jase and Charleah Jeanneau
Zabranjene u Kanadi - 2004. godine kanadski naučnicii su otkrili da šetalice mogu prouzrokovati povrede glave, lomove kostiju, pa čak i smrt, jer povećavaju pokretljivost dece koja još ne mogu samostalno hodati. 2. Lutke u izlogu:
Zabranjene u Iranu - 2009. godine, kao deo uništavanja uticaja zapada na odevanje, Iran je zabranio prodavnicama da izlažu ženske lutke koje su imale obline i nisu nosile hidžab. 3. Inhalatori za nos:
Zabranjeni u Japanu - Iako ih inače možete kupiti u apoteci i pomažu kod začepljenog nosa, Japanci su ih zabranili, jer sadrže pseudoefedrin koji tamo nije dopušten. 4. Plave traperice: Zabranjene u Severnoj Koreji - U Severnoj Koreji je ilegalno nošenje plavih traperica, koje se smatraju simbolom SAD-a.
5. Francuski sir: Zabranjen u Rusiji - 2014. godine ruske vlasti su zabranile uvoz određenih proizvoda iz EU-a, SAD-a i drugih zapadnih zemalja, kao odgovor na nametnute sankcije Rusiji zbog krize u Ukrajini.
6. Japanske četkice za brijanje: Zabranjene u Svetoj Luciji - Četkice za brijanje proizvedene u Japanu i dalje su zabranjene u ovoj državi zbog skandala zaraze antraksom koji se dogodio početkom 1990-ih godina.
7. Maske za maskembal: Zabranjene u Saudijskoj Arabiji - 2013. godine Saudijska Arabija je zabranila uvoz i prodaju maski iz filma 'O za osvetu' pa je zaplenila sve maske na tržištu. Danas su u zemlji zabranjene sve maske za maskembal.
8. Žvake: Zabranjene u Singapuru - Ako ćemo biti iskreni, posedovanje žvaka nije zabranjeno, ali se od 1992. godine ne smeju prodavati ni uvoziti. (Espreso.co.rs / Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.